Πύργοι του ΠΑΟΚ Ίνγκασον και Κοτάρσκι

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός - Γιώργος Ζαΐρης

Ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ, όπως έχει εκφραστεί διά στόματος Ραζβάν Λουτσέσκου είναι να δημιουργηθεί ένας κορμός για μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Ρουμάνος τεχνικός και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι πολύ ικανοποιημένοι από την ως τώρα παρουσία του Ντομινίκ Κοτάρκσι και του Ινγκι Ινγκασον. Ο Κροάτης τερματοφύλακας και ο Ισλανδός στόπερ είναι οι δύο παίκτες του Δικεφάλου φέτος που δεν έχουν χάσει ούτε παιχνίδι (σε Ελλάδα και προκριματικά Conference League) και αποτελούν τις κολώνες της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Θα μπορούσαν να έχουν και το απόλυτο σε λεπτά, αν ο Κοτάρσκι δεν έχανε λίγα λεπτά λόγω της διάσεισης που είχε στο ματς με την Λαμία, δίνοντας την θέση του στον Στέφαν Σβαμπ. Είναι πάντως, οι δύο πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα μεταξύ όλων των παικτών που έχουν αγωνιστεί. Ο Ινγκασον έχει 1271 και ελάχιστα λιγότερα ο Κοτάρσκι που έχει δείξει ότι συμμετέχει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Αποκρούει πέναλτι, αλλά βοηθάει στο χτίσιμο του build up. Αμφότεροι αποτελούν δύο από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και κάνουν τον Ιβάν Σαββιδη να χαμογελά. Φυσικά και άλλοι παίκτες είναι σημαντικοί, ενώ ένας στόχος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι, αν χρειαστεί κάποια στιγμή, να υπάρχουν και ικανοί αντικαταστάτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στις επιδόσεις των δύο είναι ο Ντάντας και ο Ντόουγκλας με 13 ματς και οι τέσσερις τους είναι αυτοί που έχουν πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής. Θα υπήρχε και πέμπτος αν δεν προέκυπτε ο τραυματισμός του Κάλεντ Νάρεϊ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.