Πυρά Ερντογάν κατά Μητσοτάκη λόγω Χαφτάρ

Μαρίνα Μπίκου20 Ιανουαρίου 2020

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στην Τουρκία από το Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε εκ νέου στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

«Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Ήθελε απλά να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης μού είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει το χάσμα μεταξύ μας. Αλήθεια θέλει κάτι τέτοιο και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Αυτό είναι ανοησία. Απάντησα ότι ας διορθώσει πρώτα αυτό το λάθος και μετά θα είναι εύκολο να συναντηθούμε».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε: «Οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα».

Αναφορικά με την παρουσία του «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι τα κέρδη από το φυσικό αέριο θα μοιραστούν από τις δύο πλευρές του νησιού. «Μέχρι στιγμής η “Νότια Κύπρος” δεν το δέχεται. Ποτέ δε δέχτηκαν να κάτσουν και να συζητήσουμε για αυτό», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος «ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ήρθε ο Χαφτάρ στην Ελλάδα, αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή».

Πηγή: iefimerida.gr 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.