Πυλώνας του ΠΑΟΚ ο Γιασμίν Κούρτιτς

Γιώργος Καστάνης16 Μαΐου 2022

Παρότι θα έπρεπε να επικρατούν οι αυτονόητες αναφορές σε κάθε είδους “επεξεργασμένα” σενάρια, ειδικά όταν αναφερόμαστε στον ΠΑΟΚ που έχει έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο, εντούτοις ακόμη και σε αυτά τα σενάρια, καλό είναι να γίνεται η απαραίτητη διάψευση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιασμίν Κούρτιτς. “Πράσινα” παπαγαλάκια διέδιδαν πως ο Κούρτιτς δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, θα αποχωρήσει μετά το τέλος της σεζόν, επιχειρώντας να του μειώσουν το κίνητρο που έχει πάντα ένας επαγγελματίας παίκτης για την κατάκτηση του τροπαίου. Πολύ περισσότερο δε, όταν ο Κούρτιτς είναι πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η αφορμή βεβαίως δόθηκε από το περιστατικό που έγινε στην Τούμπα μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, όταν ο Κούρτιτς αντάλλαξε κουβέντα με λίγους φιλάθλους που τον αποδοκίμαζαν. 

Ο έμπειρος άσος του ΠΑΟΚ προχώρησε σε δηλώσεις, είπε ότι δέχεται την κριτική στο πρόσωπό του όχι όμως σε βάρος των μελών της οικογενείας του. Και στο τέλος, υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον Δικέφαλο να πετύχει τον στόχο του.

Με αφορμή τα σενάρια που καλλιεργήθηκαν σκοπίμως, υπήρξε έστω και μέσω διαρροής από τον επίσημο ΠΑΟΚ, μία αντίδραση. Σύμφωνα με την οποία, ο Γιασμίν Κούρτιτς αποτελεί βασικό πυλώνα του ΠΑΟΚ και για την νέα αγωνιστική περίοδο. 

Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την φετινή σεζόν, έχει συμβόλαιο (με την μορφή δανεισμού από την Πάρμα) έως το καλοκαίρι του 2023, είναι παίκτης που υπολογίζει ο Λουτσέσκου στα πλάνα του. Κατά συνέπεια, τα σενάρια όσων επιχείρησαν να δημιουργήσουν θέμα, πάνε στον “κάλαθο των αχρήστων”.

Ο ειδικός όρος της Πάρμα και ποσοστό 80% από πώληση

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, αυτό που αναφέραμε με τον Γιασμίν Κούρτιτς, αξίζει τον κόπο, να θυμίσουμε, τι είχαμε γράψει στην Metrosport πριν από μερικούς μήνες για το θέμα. Ο Κούρτιτς, λογίζεται ως δανεικός από την Πάρμα στον ΠΑΟΚ έως το καλοκαίρι του 2023. 

Υπάρχει ένας ειδικός όρος, στα συμβόλαια των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον οποίο, εάν έρθει πρόταση στην Πάρμα το καλοκαίρι για τον Κούρτιτς, μπορεί να τον πουλήσει εάν πάρει την σύμφωνη γνώμη του παίκτη. Μόνο που το 80% αυτής της ενδεχόμενης πώλησης θα καταλήξει στα ταμεία του ΠΑΟΚ(!!!) και μόνο το 20% θα καταλήξει στα ταμεία της Πάρμα.

Με λίγα λόγια, για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, υπάρχει πιθανότητα, ακόμη κι αν υπάρξει πρόταση, να επιδιώξει μία ομάδα να πουλήσει έναν παίκτη, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξει μόνο το 20% αυτής της πώλησης; Όπως ακριβώς αναφέρεται στον όρο του συμβολαίου.

Επειδή είναι τυπικά δανεικός λοιπόν, η Πάρμα κράτησε το δικαίωμα να τον πουλήσει. Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ παίρνει το 80%. Θέμα όμως δεν υπάρχει, καθώς ο παίκτης αισθάνεται υπέροχα στη Θεσσαλονίκη και επιπλέον συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Λουτσέσκου για την νέα σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.