Πτήση των αετών του βορρά για την... ονειρική πρόκριση

Δημήτρης Μπούζας30 Σεπτεμβρίου 2020

Με τις ευχές των πανελλήνων, ο ΠΑΟΚ διεκδικεί σήμερα το βράδυ τη συμμετοχή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν ξέρω γιατί στη συγκεκριμένη στιγμή, πριν από ένα τόσο ιστορικό παιχνίδι, δεν μου έρχονται εκείνα τα λόγια ή αν θέλετε τα στερεότυπα κλισέ προαναγγελίας με τις πομπώδεις εκφράσεις και τον υπερβολικό (έστω και δικαιολογημένο) συναισθηματισμό. Νιώθω κατά ένα περίεργο τρόπο νηφάλιος, δίχως εκείνη την πίεση να ψάξω λόγια που θα συνθέσουν εκφράσεις με παροτρύνσεις αναθέρμανσης ψυχισμών, ανάλογα με τη σπουδαιότητα της βραδινής παράστασης που καλούνται να δώσουν ο κόουτς και οι παίκτες του δικέφαλου.

 Αναζητώντας τους λόγους αυτού του περίεργου δημοσιογραφικού εφησυχασμού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οφείλεται σε μια βαθιά ριζωμένη μέσα μου πίστη, πως αυτή η ομάδα, είτε από τη μοίρα της, είτε από τη φύση της (την ιδιοσυγκρασία της δηλαδή και την ψυχή της) στα ραντεβού της με την ιστορία είναι πάντοτε συνεπής. Κατέληξα λοιπόν εκτός από τις ευχές μου τις οποίες προσθέτω στις αντίστοιχες όχι μόνο των οπαδών του δικεφάλου αλλά όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να μείνω απόλυτα ήρεμος και πεπεισμένος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και προς την σωστή κατεύθυνση. 

Απλά αυτή τη στιγμή πέρασε από το μυαλό μου ένας τίτλος στο σχόλιο των «ελευθέρων σκέψεων» σε εκείνο το συγκλονιστικό ραντεβού με την ιστορία στην Κωνσταντινούπολη. Στην επική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Φενέρμπαχτσε: «Όταν τολμούν οι αετοί, οι Τούρκοι κάνουν τουμπεκί». Καλό βόλι λοιπόν στους μαχητές που θα επιλεγούν για τη βραδινή ιστορική αναμέτρηση.

ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Στο περιθώριο θα μπορούσαμε να πούμε δυο κουβέντες για το πως έχουν διαμορφωθεί ή για το προς ποια κατεύθυνση αν θέλετε τείνουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες, οι προοπτικές και η εν γένει εικόνα των μονομάχων της Σούπερ Λίγκα. Ήδη έχουμε μπροστά μας την 4η αγωνιστική. Μέσα από τις 3 προηγούμενες, οι διαπιστώσεις σε πρώτη ανάγνωση προειδοποιούν ότι οι όποιες εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, επιβάλλεται να γίνουν διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις. 

Γιατί είναι σαφώς ενδεικτικές αλλά και ως ένα σημείο επισφαλείς. Βλέπετε ότι η μεταγραφική δραστηριότητα, παρά την εξωφρενική επιμήκυνση της, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Προκειμένου να αναπληρωθούν κενά και να διορθωθούν λάθη και εξόφθαλμες αδυναμίες που οφείλονται είτε από απερίσκεπτες πωλήσεις, είτε από αποτυχημένες επιλογές. Αλλά και για ένα σοβαρότερο λόγο, από καθυστερημένους μεταγραφικούς σχεδιασμούς. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να πουλά τα ασημικά του και να ξεμπαρκάρει εμπόρευμα με δανεικούς και ελεύθερους και από εκεί και πέρα ότι του βγει. Η εικόνα μέχρι σήμερα σαφέστατα προβληματίζει. 

Στον αντίποδα η ΑΕΚ παρουσιάζεται βελτιωμένη και αρχίζει να σουλουπώνεται, ενώ ο Παναθηναϊκός μάλλον «ψώνισε απο σβέρκο» στην περίπτωση του κόουτς. Μπερδεμένος παρουσιάζεται και ο Άρης μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την απομάκρυνση του Ένινγκ και του Χαριστέα. ΟΦΗ, Ατρομητος και Παναιτωλικός στο ίδιο επίπεδο, με το Βόλο να ενισχύεται σημαντικά με την προσθήκη του Ουάρντα. Αυτά εν ολίγοις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.