Πτήση ΠΑΟΚ με αέρα σιγουριάς

Αρις Νικολάκης22 Απριλίου 2021

Τόλμησε πάλι, ο Πάμπλο Γκαρσία. Με το δικό του 3-4-3! Απέφυγαν τα λάθη οι παίκτες του. Κι ο ΠΑΟΚ νίκησε. Για πρώτη φορά εφέτος μάλιστα, μία μεγάλη του νίκη (την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό) ακολούθησε σερί μία άλλη (χθες, στο Χαριλάου).

Το 0-1 οφείλεται φυσικά, στον Σβαμπ. Κι επειδή το πέτυχε αλλά κι επειδή με την μπαλιά διαβήτη έβγαλε τον Σφιντέρσκι στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Οφείλεται και στον Πολωνό για τη φαρμακερή σέντρα - ασίστ του…

Μερτικό από τη χαρά πάντως, έχει κι ο Πασχαλάκης μ την έγκαιρη επέμβαση στα τελειώματα του αγώνα. Τότε που οι γηπεδούχοι, μετά την αποβολή του Ουάρντα (με κίτρινη… εφεύρεση!) στρίμωξαν σοβαρά τους φιλοξενούμενους. Παρεμπιπτόντως, λαθεμένη πέρα ως πέρα η αντίδραση του Αιγύπτιου. Χάλασε την ηρεμία της ομάδας του μετά την (άδικη επιμένουμε) αποβολή του. Ακόμη και τότε βέβαια – μετά και το πλήγμα της αποχώρησης του Κρέσμπο - ο ΠΑΟΚ έβγαλε ανωτερότητα με την ψυχική του ηρεμία και την πνευματική του διαύγεια.

Οι τρεις βαθμοί για τον ΠΑΟΚ τον έβαλαν ξανά σε ράγες …δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Του έβγαλαν κι εισιτήριο για την Ευρώπη. Εάν κι εφ’ όσον δεν κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα μετά τις δύο σερί νίκες του σε ντέρμπι. Αυτοί μετρούν… Η ουσία μετρά κι ουχί το γόητρο. Με το γόητρο δεν κατακτάς την δεύτερη θέση. Δεν βγαίνεις Ευρώπη!

Όπως και να το κάνουμε όμως, άλλος ήταν ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη κι άλλος κόντρα στον Ολυμπιακό. Δε γινόταν κι αλλιώς καθώς χθες, ήταν… ωσεί παρών ο Ζίβκοβιτς. Έχασε και την …άχαστη ευκαιρία να βροντοφωνάξει παρών και τελειώσει το ντέρμπι. Για να αρχίσει το πανηγύρι του ΠΑΟΚ.

Έτσι λοιπόν, μπήκε ένα ακόμη κερασάκι στην τούρτα των γενεθλίων του. Με την 1001η νίκη του στο σοβαρό ελληνικό Πρωτάθλημα, αυτό της Α΄ Εθνικής. Κι (απ)έδειξε πως βρίσκει τα πατήματα του. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ ... Λένε πλέον, οι φίλοι του. Κι οικοδομούν εμπιστοσύνη στον Πάμπλο Γκαρσία.

Αν και τους βγήκε η ψυχή μέχρι να ολοκληρωθεί το ντέρμπι… Δεν ένιωσαν όμως, κίνδυνο από τον Άρη. Αντίθετα δε, ο ΠΑΟΚ, έκανε πτήση με αέρα σιγουριάς κι ωριμότητας. Κι είχε ευκαιρίες, να αυξήσει τα γκολ του. Και να κάνει περίπατο στο Χαριλάου

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.