Πάλεψε ο ΠΑΟΚ για το «διπλό» στο ντέρμπι, θα μπορούσε να είναι και καλύτερος

Δημήτρης Μπούζας06 Σεπτεμβρίου 2022

Θα έλεγα πως και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν πολλά ή σχεδόν τα πάντα στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Το κάπως «ιδιαίτερο» προχθεσινό τοπικό ντέρμπι εξαιτίας των όσων συνέθεσαν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τόσο για τον έναν όσο και για τον άλλον το τελευταίο διάστημα, άφησε εντυπώσεις τις οποίες καλούνται να «ερμηνεύσουν» οι οπαδοί τους. Πως ένιωσαν δηλαδή οι Αρειανοί και οι ΠΑΟΚτσήδες μετά το «Χ». 

Αν ήταν ικανοποιημένοι ή όχι. Λίγο – πολύ αποτολμώντας εμείς να αποκωδικοποιήσουμε τα συγκεκριμένα συναισθήματα σε ότι έχουν σχέση με την εμφάνιση όπως και το αποτέλεσμα των φιλοξενούμενων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπήρξε μια σχετική ικανοποίηση. 

Οχι τόσο από το αποτέλεσμα, όσο από την προσπάθεια που καταβλήθηκε. Βέβαια, συνυπολογιζόμενων κάποιων παραμέτρων όπως η δύσκολη έδρα και οι ποιοτικοί αντίπαλοι, καθώς και οι προοπτικές μιας νίκης σύμφωνα με την εξέλιξη που άφησε να φανεί από το πρώτο ημίχρονο, ότι δηλαδή η ομάδα θα συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, η εξισορρόπηση των συναισθημάτων κρίνεται αναγκαία. 

Με δυο λόγια ο ΠΑΟΚ πάτησε γερά μέσα στο γήπεδο. Είχε απέναντι του μια παθιασμένη για πολλούς λόγους ομάδα. Ωστόσο ήταν αυτός που πήρε από την πρώτη στιγμή τα χαλινάρια και προβλημάτισε σοβαρά τον αντίπαλο του. Κάτι που δεν συνεχίστηκε όμως στο δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο αντέδρασαν, όχι βέβαια εντυπωσιακά και ως όφειλαν, οι γηπεδούχοι. Κορυφαίος για την ομάδα του Λουτσέσκου ο Κοτάρσκι. 

Εξυπνος, θαρραλέος και ψύχραιμος τερματοφύλακας, έσβηνε πολύ γρήγορα τις όποιες σπίθες επιχειρούσαν να ανάψουν φωτιά στην περιοχή του. Το ισχυρότερο αποτύπωμα ήταν η απόκρουση του πέναλτι. Από εκεί και πέρα ο Λύρατζης πολέμησε με γενναιότητα, καταφανώς επηρεασμένος από τον τελευταίο τραυματισμό του. Ο Ινγκασον αμυντικός ογκόλιθος. Καλός ο Κουλιεράκης, ο οποίος υπέπεσε σε ένα παιδαριώδες λάθος, εξαιτίας ασφαλώς της απειρίας του. Αγωνιστής ο Τσαούσης. Κούρτιτς, Αουγκούστο βοήθησαν. 

Εκτός αγώνα ο νεαρός Ντάντας (σχεδόν ανύπαρκτος). Κινητικός και διεκδικητικός, αλλά λίγο τσαπατσούλης ο Νάρεϊ. Μαχητής ο Μπράντον Τόμας, που από καθαρή τύχη και εξαιτίας ενός εξαιρετικού τερματοφύλακα όπως είναι ο Κουέστα, δεν χρίστηκε σκόρερ. Οι αλλαγές; Τον έναν δεν τον είδαμε καθόλου (Ελ Καντουρί), τον άλλον (Μπίσεσβαρ) ίσως θα έπρεπε να τον χρησιμοποιήσει πιο μπροστά. Και ο τρίτος (Ολιβέιρα) που πάλεψε και δημιούργησε προβλήματα στο λίγο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε, στο τέλος εμφανίστηκε με αίματα και φασκιωμένο με επίδεσμο το κεφάλι του. Ο Ζίβκοβιτς δεν συμμετείχε. 

Ήταν σε κακή μέρα. Ο διαιτητής δεν απέφυγε τα λάθη. Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα για την ευχέρεια με την οποία παραχώρησε το πέναλτι και για κάποιες δεύτερες αποφάσεις του. Ωστόσο έδειχνε ότι δεν είχε την διάθεση να αδικήσει κανέναν. Τέλος, μέσα από την τηλεόραση δεν είδαμε γιατί στο φινάλε υπήρξε και τόση ένταση. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε σήμερα λεπτομέρειες για τα απρόοπτα και μη αναμενόμενα, ενός παιχνιδιού που κύλησε πολύ ομαλά μέχρι το φινάλε του. Βέβαια και ο Θεός που βλέπει από ψηλά, μάλλον επενέβη με το μπουρίνι που σάρωσε το «Κλεάνθης Βικελίδης» και έσβησε σχεδόν άμεσα την φωτιά που είχε ανάψει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.