Ψωμιάδης: «Η κεντρική εξουσία προσβάλει τη Μακεδονία» - Σαουλίδης: «Να σεβαστούμε το πένθος»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αλλά και ο Αντώνης Σαουλίδης.

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ μίλησαν αναφορικά με την ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αλλά και για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας των εν λόγω περιοχών.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σημείωσε: «Νομίζω ότι για άλλη μία φορά η κεντρική εξουσία προσβάλλει τη νοημοσύνη της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος. Θα ήταν και τιμή για την ίδια τη Φώφη Γεννηματά να γίνει η παρέλαση από το να ματαιωθεί. Ήταν μία γυναίκα που την γνώρισα και συνεργαστήκαμε άψογα. Είναι λάθος του Πρωθυπουργού, δεν γίνεται ένας άνθρωπος να αποφασίζει για όλα, τι δημοκρατία έχουμε; Οι αποκλεισμοί δεν μου αρέσουν».

Για να προσθέσει ο κύριος Σαουλίδης: «Δεν έχει να κάνει με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Το Εθνικό πένθος θα γινόταν για τον εκάστοτε πολιτικό αρχηγό. Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, το οποίο όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι. Αυτό είναι κάτι το οποίο προβλέπεται μέσω του πρωτοκόλλου και τη θεσμική λειτουργία του κράτους. Σαν Θεσσαλονικιός δεν μου αρέσει που δεν θα γίνει η παρέλαση, αν μπορούσα θα μετέθετα την ημέρα μνήμης για τις 30 του μήνα, Δευτέρα»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.