Ψωμιάδης: «Τη γλίτωσα από τον κορωνοϊό επειδή δεν κάπνιζα»

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2020

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατέθεσε μέσω του Metropolis 95.5 την προσωπική του δραματική ιστορία από την «μάχη» που έδωσε με τον κορωνοϊό. «Οι μαγκιές στην Ελλάδα πληρώνονται και εγώ δεν είχα τις προφυλάξεις που έπρεπε. Έβγαινα στις 5 το πρωί με το πουκαμισάκι πάνω στο μηχανάκι. Λίγο θέλει να σε αγγίξει ο κορωνοϊός τα πνευμόνια. Αν κάπνιζα θα ήμουν ήδη στη ΜΕΘ, την γλίτωσα επειδή δεν κάπνιζα» είπε αρχικά και συνέχισε συγκλονίζοντας:

«Η κόρη μου 23 του μηνός βάφτιζε το μωράκι του Μάριου Σιαμπάνη. Την Δευτέρα δεν ένιωσα καλά, την Τρίτη λέω δεν πάω να κάνω τεστ. Με πήραν ότι είναι θετικό. Αλλά μου είπαν δεν είναι τίποτα, να μείνω στο σπίτι. Έμεινα στο σπίτι επτά μέρες διπλωμένος. Δεν σήκωνα τα χέρια, για να πάω στην τουαλέτα έπιανα δέκα καρέκλες για να μην πέσω και δεν είχα καλές αναπνοές. Μου είπαν «δεν πας να κάνεις μία ακτινογραφία θώρακος» και μετά μου είπαν «επειγόντως αξονική». Κάνω και επιβεβαιώθηκαν τα τραύματα στα πνευμόνια.

Λέω δεν έχω καπνίσει ποτέ, αλλά με έβαλαν στον θάλαμο, που ήταν μόνο για... αστροναύτες. Μπήκα Τρίτη μεσημέρι και μέχρι την Πέμπτη το πρωί ένιωσα ότι έφυγα και ξαναγύρισα. Ήμουν σε μία μονάδα μόνο με νοσηλεύτριες και είχα απέναντί μου την εικόνα της Παναγίας. Είναι ανθρώπινο να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει. Την Πέμπτη το πρωί συνήλθα και σιγά σιγά και ο πυρετός έπεσε και το οξυγόνο επανήλθε.

Έβλεπα τα μάτια της Παναγίας και των νοσηλευτριών και ήλπιζα... Φοβάσαι όταν δεν έχεις αναπνοές και δεν μπορείς να σηκώσεις τα χέρια σου. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες είναι ήρωες, παίζουν την ζωή τους. Είναι νύχτα μέρα εκεί, δεν τα πίστευα και τα έζησα. Είναι επιθετική γρίπη και δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. Εγώ είχα πρόβλημα στα πνευμόνια και δεν το ήξερα».

Κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Δοκιμάζεται και η οικογένεια. Οι σχέσεις παιδιών και γονέων, υπάρχει κατάθλιψη και φτώχια, γιατί αυτή η ιστορία θα τραβήξει μήνες. Επιτρέψτε μου να πω για το εμβόλιο, τα φάρμακα δεν βγαίνουν από την μία μέρα στην άλλη. Ξαφνικά βγήκε μία μέρα μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με κορώνες. Ο ιός δεν είναι αριστερός ή δεξιός. Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος, αλλά πολύ πειθαρχημένος εδώ και δέκα μήνες. Ας πούμε την αλήθεια, ότι δεν ήμασταν έτοιμοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.