Ψυχολόγοι προσφέρουν υποστήριξη για το θέμα του κορωνοϊού

Metrosport Team19 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ψυχολόγος Ηλίας Γκότσης και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό, τον κόσμο που δεν μπορεί να μείνει σπίτι αλλά και την πρωτοβουλία που πήρε με άλλους ανθρώπους να βοηθούν όσους χρειάζονται ψυχολογική στήριξη και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Είναι σύνθετο το θέμα, πολλοί άνθρωποι αρνούνται να μείνουν μέσα. Υπάρχει ένας ψυχικός μηχανισμός που αρνούμαστε να καταλάβουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Μια δεύτερη διάσταση έχει να κάνει με τον θυμό, υπάρχουν μελέτες για ανθρώπους που μπαίνουν σε καραντίνα έχουν παραπάνω θυμό. Ο τρίτος λόγος είναι μια παραδοσιακή σχέση που έχει να κάνει με την Πολιτεία που υπάρχει έλλειψης εμπιστοσύνης από τον κόσμο. Ο κόσμος σκέφτεται ότι υπάρχουν θεωρίες συνομωσίας, ότι κατευθύνονται οι ιοί. Η απειλή αυτή τη φορά δεν έρχεται από έξω, μπορεί η απειλή να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μέχρι τώρα είχαμε μάθει να λέμε πως η απειλή είναι πως κάποιος άλλος, κάποιος ξένος. Είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να δούμε πως είναι κάτι που μας αφορά όλους. Ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία για να αρχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να περάσουν όλη αυτή την κατάσταση. Οχι ακόμη, αλλά αργά ή γρήγορα αυτή η κατάσταση θα έρθει στην επιφάνεια, πολλοί άνθρωποι δεν θα ξέρουν πως να διαχειριστούν τον φόβο, δεν περιμένουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τέτοια ανταπόκριση. Στην ομάδα που φτιάξαμε συμμετέχουν άνθρωποι εθελοντές, εκπαιδευτικοί και γενικότερα άνθρωποι που θα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ δύσκολο για τους ηλικιωμένους ανθρώπους να κάθονται μόνοι τους ατελείωτες ώρες»

Οποιος θέλει να μιλήσει με τον κ.Γκότση, μπορείτε να βρείτε στο facebook την ομάδα «Εθελοντική Ομάδα για την ενδυνάμωση του κορωνοϊού».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.