ΠΣΑΤ: «Η Ελλάδα θρηνεί για το Γιάννη Διακογιάννη»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Τη θλίψη του για το θάνατο του Γιάννη Διακογιάννη εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

«Η διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με απέραντη θλίψη αποχαιρετούν το Γιάννη Διακογιάννη, τον πιο γνωστό αθλητικό συντάκτη, του οποίου η φωνή ένωνε όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά όλους τους Έλληνες, όπως τραγουδούσε και ο Κηλαϊδώνης. Το Γιάννη Διακογιάννη που ήταν ο δάσκαλος γεννεών αθλητικών δημοσιογράφων και έγραψε ιστορία.

Η Ελλάδα θρηνεί για το χαμό του. Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών. Είχε γεννηθεί στις 5 Ιανουαρίου 1931.

Η καριέρα του στην αθλητική δημοσιογραφία άρχισε ενωρίς και το 1959 γράφτηκε στη δύναμη των μελών του ΠΣΑΤ. Το ονομά του συνδέθηκε με τα μεγάλα γεγονότα και βεβαίως με την «Αθλητική Κυριακή», την μακροβιότερη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές και έγραψε πολλά βιβλία δίνοντας βάρος στα βιογραφικά των μεγάλων του αθλητισμού.

Το Δ Σ του ΠΣΑΤ θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες για την τεράστια προσωπικότητα του Γιάννη Διακογιάννη καθώς και για τον τόπο και το χρόνο της εξοδίου ακολουθίας.

Από το Δ. Σ του ΠΣΑΤ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.