Ψάρια, δαχτυλίδι της φωτιάς, διαιτητές και μια ανατροπή

Metrosport Team24 Ιουνίου 2020

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός φροντίζουν να βάζουν τη δική τους ανεξίτηλη πινελιά στην ιστορία. Οι συναντήσεις τους κάθε άλλο παρά ήρεμες είναι. Ένταση, πάθος, δύναμη, κάρτες, αποβολές και διαπληκτισμοί είναι ένα συχνό φαινόμενο. Η σύγκρουση Βορρά και Νότου κορυφώνεται και το φίλαθλο κοινό γίνεται θεατής άλλοτε ευχάριστων και άλλοτε δυσάρεστων στιγμών.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2014, οι δύο μονομάχοι συναντήθηκαν στον Πειραιά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 χάρη στα τέρματα των Ντομίνγκες και Φουστέρ ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε μειώσει ο Αθανασιάδης. Τρία τέρματα μόλις στα πρώτα 31 λεπτά του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ αλλά ο Δικέφαλος συνήλθε, μείωσε το σκορ και ίσως να είχε πετύχει κάτι καλύτερο εάν δεν έμενε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Στοχ.

Η ρεβάνς ήταν επεισοδιακή. Ο αγώνας άργησε να αρχίσει 75 λεπτά! Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, το επιτελείο των Πειραιωτών κατευθυνόταν στον πάγκο όταν είδε ψάρια να κάθονται στις θέσεις του. Αμέσως ζήτησαν να καθαριστεί και να γίνει αλλαγή στους πάγκους καθώς η μυρωδιά ήταν έντονη. Την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι των «ασπρόμαυρων» δημιουργούσαν μια εντυπωσιακή εικόνα ενός πύρινου δαχτυλιδιού γύρω γύρω στο γήπεδο.

Ο Μάνταλος έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να δει τι συμβαίνει και απέδειξε ότι έχει πολύ καλά αντανακλαστικά αποκρούοντας ένα ιπτάμενο αντικείμενο που ερχόταν κατά πάνω του. 

Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 47ο λεπτό. Ήταν αρκετό για να στείλει τους «ασπρόμαυρους» στον τελικό, από τον οποίο απουσίαζαν ο Νάτχο που είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα και ο Κατσουράνης που αντίκρισε την κίτρινη κάρτα όντας στον πάγκο. Ο Δικέφαλος πλήρωσε ακριβά την πρόκριση καθώς τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι οφ.

Και ο ημιτελικός της Τούμπας την αγωνιστική περιόδου 2015-2016 ήταν επεισοδιακός. Το παιχνίδι άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς. Ένα υβριστικό πανό έγινε η αιτία να συγκρουστούν οι οπαδοί με τους σεκιούριτι και την αστυνομία του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάρκο Σίλβα δέχθηκε ένα αντικείμενο στην πλάτη του και το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά και στο 89ο λεπτό το ματς τινάχθηκε στον αέρα. 

Ο διαιτητής Μήτσιος δεν είδε την ανατροπή του Ρόμπερτ Μακ από τον Καπίνο και δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου ενώ το σκορ ήταν 1-2. Ο Σλοβάκος διαμαρτυρήθηκε έντονα, έφτυσε το διαιτητή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Εκείνη τη στιγμή η κερκίδα ξέσπασε. Φωτοβολίδες και αντικείμενα άρχισαν να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο και ο Μήτσιος έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια. Όταν ξαναμπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με την αστυνομία.


Εκείνο το βράδυ ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, αποφάσισε πως η ομάδα του δεν θα κατέβει στη ρεβάνς του Φαλήρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σφυρίγματα του διαιτητή. Όντως ο Δικέφαλος δεν εμφανίστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 27 Απριλίου και το παιχνίδι πήγε στον Ολυμπιακό.

Τέσσερα χρόνια αργότερα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στην ημιτελική φάση. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού. Σε ένα εξαιρετικό ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο ισοφάρισε αλλά πήρε και προβάδισμα πρόκρισης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.