Ψάχνουν... πλάτη να φορτώσoυν τα δικά τους λάθη στο θέμα με το ban

Δημήτρης Κανελλάκης04 Ιουλίου 2020

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε που σε ένα άρθρο μου με τίτλο “έχει ενδιαφέρον να δούμε από πού πηγάζει η αισιοδοξία του Αρη”, αναρωτιόμουν πώς μπορεί να πιστεύουν οι “κίτρινοι” ότι δεν είναι πρόβλημα που αφορά την νυν ΠΑΕ οι υποχρεώσεις της πτωχευμένης, όταν η ΦΙΦΑ ήταν τόσο ξεκάθαρη ως προς το τι ισχύει. Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες δεν έγινε απολύτως τίποτε, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης εξακολουθούσε να περνάει το μήνυμα πως δεν θα πρέπει οι οπαδοί της ομάδας να ανησυχούν και σύντομα θα δοθεί η λύση. 

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα που μιλάμε καμία απολύτως λύση δεν δόθηκε. Ενδεικτικό, μάλλον,της άποψης που εκφράζεται από το σύνολο, σχεδόν, των δικηγόρων που γνωρίζουν από αθλητικό δίκαιο, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δήλωναν ότι η μόνη επιλογή για τον Αρη προκειμένου να ξεμπλέξει με τα ban είναι να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που έχουν λαμβάνειν και να συμφωνήσει μαζί τους για την αποπληρωμή των χρεών. 

Από χθες, και κρίνοντας από την αντίδραση της ΠΑΕ Αρης η οποία “επιτίθεται” με τις ανακοινώσεις που εξέδωσε στην ΕΠΟ και τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, ο καθένας, νομίζω,μπορεί να καταλάβει ότι ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει για τους “κίτρινους” και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους την ευθύνη και να την μεταφέρουν σε άλλους. 

∆ιότι για την ΕΠΟ είναι αδιαμφισβήτητο ότι όχι μόνο προσπάθησε να βοηθήσει τον Αρη, αλλά παρέβη και το πλαίσιο κανόνων το ∆ιαιτητικό ∆ικαστήριο, το οποίο ενώ δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει αποφάσεις των υπερεθνικών ομοσπονδιών, το έκανε και επανενεργοποίησε το δελτίο του Ντουρμισάι, το οποίο είχε ανακληθεί από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών. 

Οσο δε για την Πολιτεία και τον υπουργό Επικρατείας, ήταν ξεκάθαρο ,επίσης, ότι δεν είχε καμία δυνατότητα παρέμβασης, αφού η ΦΙΦΑ δεν δέχεται την ελληνική νομοθεσία στο θέμα των πτωχευμένων ΠΑΕ. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να το αλλάξει αυτό η Πολιτεία; Πώς θα μπορούσε να παρέμβει σε μία διαφορά ανάμεσα σε μία ελληνική ΠΑΕ και την ΦΙΦΑ; 

Στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας παρενέβη και ήταν υποχρεωμένη να νομοθετήσει, καθώς η διαφορά αφορούσε την ΕΠΟ, η οποία είχε καταργήσει το σχετικό άρθρο από τους κανονισμούς της, και δύο ελληνικές ομάδες. Στην περίπτωση του Αρη με ποιον τρόπο θα μπορούσε να παρέμβει;Τι θα μπορούσε να κάνει; Γιατί δεν λέει η ΠΑΕ Αρης τι πιστεύει πως θα μπορούσε να γίνει;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.