Ψάχνοντας το σήμερα και το αύριο μέσα από τους αγώνες των πλέι οφ

Δημήτρης Μπούζας25 Μαρτίου 2022

Αυτοί είναι οι ηθικοί και πραγματικοί πρωταθλητές, τραγικά θύματα μιας ποδοσφαρικής κτηνωδίας.

Διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ τα οποία αφορούν τους «έξι» που συμμετέχουν στα πλέι οφ, εύκολα διαπιστώνεις κάποια πράγματα που δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο το αγωνιστικό «συμπλήρωμα» της regular season. 

Μέσα από αυτά, αντιλαμβάνεσαι πως ξέχωρα από το αγωνιστικό κομμάτι και τη σχετική αγωνία αν θα επιτευχθεί ο στόχος που αφορά τον καθένα, οι διοικήσεις επιχειρούν να περάσουν και μηνύματα για το πως θα κινηθούν και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

 Προφανώς το κάνουν σκοπίμως για να κατευνάσουν μουρμούρες και πιθανές εξεγέρσεις. Ψάχνονται δηλαδή σήμερα για την θέση που τους εξασφαλίζει την όποια διάκριση έχουν για στόχο τους, αλλά κάνουν το ίδιο και για το αύριο, σε ότι αφορά δηλαδή τον προγραμματισμό τους. 

Επί παραδείγματι αυτή τη στιγμή ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας σε πρώτη φάση αναζητά κάποιους ακόμη Μανούχους για να μην σπάσει το ποδάρι του ο διάβολος και από την άλλη έχει επιστρατεύσει την προπαγάνδα του, πλασάροντας νέα μεγάλα ονόματα (όπως Καμπελά) αλλά και «μεγεθύνοντας» δύο «μικρούς» (Κίτσος, Καλογερόπουλος) που μεγάλωσαν στο Ρέντη και θα δώσουν ιδιαίτερη λάμψη στον δαφνοστεφανομένο.

 Σαφέστατα ψάχνονται για το σήμερα, μην ζήσουν κανέναν εφιάλτη και επιχειρούν να ηρεμήσουν τους «επιστήμονες» (τους σοβαρούς αλλά και την αγέλη) που άρχισαν πλεόν να μιλάνε φωναχτά και να αναζητούν τους υπεύθυνους για το χάλι που παρουσιάζει η ομάδα τους. 

Στη σειρά και οι δύο αθηναϊκές ομάδες (ΑΕΚ – ΠΑΟ) με την Ένωση μετά το νέο σοκ από τον ΠΑΟΚ να διαρρέει μέσα από τα έντυπα της ότι πρόκειται να αναθεωρήσει πολλά σε ότι έχουν σχέση με τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, επικεντρώνοντας ωστόσο σαν κυρίαρχη επιδίωξη της σήμερα, να διατηρήσει στις τάξεις της τον Ελβετό Τσούμπερ, παρά το γεγονός ότι περνάει μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος. 

Υπενθυμίζεται – και έχει τη σημασία του – ότι ο Τσούμπερ έχει οψιόν 1,7 εκατομμύρια ευρώ, άσχετα αν έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2025. Σε αυτή την σειρά αγώνων των πλέι οφ, υποστηρίζουν πως θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος. Κι αυτό , γιατί μέσα από αυτούς θα βγάλουν τα συμπεράσματα και τα μηνύματα από τα οποία θα οδηγηθούν στα επόμενα βήματα ενίσχυσης. 

Οι Ενωσίτες είναι αλήθεια πως την συγκεκριμένη στιγμή δεν διαρρέουν ονόματα που θα τους απασχολήσουν στο μέλλον. Για τους «πράσινους» το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει:«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πανηγύρισε τη νίκη στο «Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, όμως αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που είχε να ξεπεράσει, στάθηκε εξαιρετικά και πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως έδειξε χαρακτήρα. Οι «πράσινοι» αρχίζουν να αποκτούν μέταλλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει ένα μαχητικό σύνολο που παλεύει κάθε αγώνα με όλες τις δυνάμεις. Οι «πράσινοι» θεωρούν πως η ΑΕΚ έχει προβλήματα και ότι ο Άρης δεν τρομάζει και ότι επιπρόσθετα ο Παναθηναϊκός έχει το μεγάλο «όπλο» της Λεωφόρου. Εκεί όπου κάθε ομάδα τα βρίσκει δύσκολα στη φετινή σεζόν. Στις τάξεις του Παναθηναϊκού υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Ο Γιοβάνοβιτς έχει κερδίσει τους παίκτες του και όλοι νιώθουν εν δυνάμει βασικοί». 

Τέλος για τους «δικούς μας» ΠΑΟΚ και Άρη προφανώς ισχύει και για αυτούς η άποψη ότι ψάχνονται και για το σήμερα και για το αύριο. Το σήμερα για τους δεύτερους της βαθμολογίας έχει ονοματεπώνυμο: Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτός αποφασίζει για όλα. Για το αν θα συνεχίσει φέτος χωρίς καμία ενίσχυση ή αν θελήσει να ενισχύσει το ρόστερ του με μια ποιοτική προσθήκη.

 Αυτό το τελευταίο το έχουν αποκλείσει παντελώς οι εμβριθώς ασχολούμενοι με το ΠΑΟΚτσήδικο ρεπορτάζ. Όσο για το αύριο; Αξίζει τον κόπο να περιμένουμε. Στον Άρη σαφέστατα προτάσσεται η ευρωπαϊκή συμμετοχή. Βάση ουσίας και επιπέδου οι κιτρινόμαυροι μπορεί να τα καταφέρουν άνετα, αν επιδείξουν περισσότερο προσοχή και μεγαλύτερο πάθος. 

Δικαιούνται μία από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Μήτρογλου να το αφήσουν στην άκρη. Συνοψίζοντας μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι λίγο – πολύ όλοι ψάχνονται μέσα από τα πλέι οφ για το σήμερα αλλά και για το αύριο τους.

ΥΓ: Αποτρόπαιο έγκλημα! Έβαλαν στον τοίχο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τα αετόπουλα της Κ-15, περνώντας τα πριονοκορδέλα που όμοια της μπορούμε να αναζητήσουμε στην εποχή Παπουτσέλη. Λήστεψαν έναν τίτλο από 15χρονα παιδάκια τα οποία δεν πίστευαν σε αυτό που έβλεπαν και πολύ περισσότερο σε αυτό που έζησαν. Είναι αδίστακτοι. Βέβαια δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από αυτό που τους χαρακτηρίζει σαν σύλλογο και σαν δυναστεία του ελληνικού ποδοσφαιρικού παρασκηνίου. Αλλα βρε αθεόφοβοι δεν σεβαστήκαστε ούτε τα παιδάκια; Φτου σας!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.