Ψάχνει το αντίδοτο

Γιώργος Στράντζαλης22 Μαρτίου 2022

Δεν είναι η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που ο Αρης βρέθηκε αντιμέτωπος με μια συνθήκη στην οποία αποδεδειγμένα εγκλωβίζεται χωρίς να βρίσκει τρόπους ν’ αντιδράσει. 

Είναι η πρώτη φορά με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο όμως που η ομάδα δοκιμάζεται σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές που συνάντησε στα προηγούμενα παιχνίδια. Και φάνηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό πως ο Αργεντινός… αιφνιδιάστηκε, δεν είχε γρήγορα αντανακλαστικά και ουσιαστικά δεν βρήκε το αντίδοτο να αντιμετωπίσει την έξυπνη τακτική την οποία ακολούθησε ο αντίπαλος. 

Ο Γιοβάνοβιτς “φόρτωσε” τον άξονα του Παναθηναϊκού μπλοκάροντας έτσι τη δραστηριότητα του Αρη στους εσωτερικούς διαδρόμους, έφερε τις γραμμές του πιο κοντά και εκεί κλείδωσε το παιχνίδι κάνοντας τον Αρη να φαίνεται δυσλειτουργικός δημιουργικά και προβλέψιμος. Την καλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι τη βρήκε (με τον Ντιαγέ) μέσα από στατική φάση, σε ροή αγώνα κατέγραψε μόλις μία ουσιαστική με τον Σάσα στο α’ ημίχρονο. Η συνταγή του Παναθηναϊκού πέτυχε γιατί ο Αρης 1) δυσκολεύτηκε να προσαρμόσει το πλάνο του στις ανάγκες του παιχνιδιού, 2) λανθασμένα επέμεινε στη δημιουργία από τον άξονα, 3) δεν πήρε πολλά από τα βασικά του γρανάζια (βλ. Ιτούρμπε-Γκάμα) και 4) έγιναν καθυστερημένα από τον πάγκο οι τελευταίες παρεμβάσεις με τον Ματέο Γκαρσία και τον Λουίς Πάλμα.

Το ίδιο πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες αντιμετώπισε ο Αρης ουκ ολίγες φορές φέτος, αλλά ουδέποτε βρήκε τη λύση. Πάντοτε εμφανιζόταν δυσλειτουργικός και χωρίς τρόπο αντίδρασης. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μπούργος πήρε το πρώτο μάθημα μέσα από το οποίο καλείται τώρα να βρει το αντίδοτο, αντιμετωπίζοντας αυτή τη συνθήκη ως μια πρώτη πρόκληση. 

Ο Αργεντινός έχει την εμπειρία και θα φανεί εάν είναι ο κατάλληλος για να λύσει ένα διαχρονικό πρόβλημα. Μένει να απομονώσει τον προχθεσινό αγώνα και να δουλέψει πάνω σε αυτόν την ομάδα του ώστε να την κάνει πιο αποτελεσματική σε τέτοιες καταστάσεις. Διότι ο Αρης δεδομένα θα συναντήσει αντίστοιχες συνθήκες στα επόμενα παιχνίδια των play off, αρχής γενομένης από το εντός έδρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.