Ψάχνει την ενέργεια που θα του δώσει το διπλό

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2021

των Πετρωτού, Ζαϊρη

Υπό άλλες συνθήκες ένα παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα ήταν ένα ακόμη ματς Πρωταθλήματος με ακλόνητο φαβορί τον ΠΑΟΚ.

 Ωστόσο, η εικόνα που βγάζει τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα του Λουτσέσκου σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή παρουσία του συνόλου του Ηρακλή Μεταξά δίνουν στην απογευματινή αναμέτρηση τον χαρακτήρα του crash test. 

Ο Δικέφαλος θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες επί της Λίνκολν και της Λαμίας, ξέρει, όμως, ότι για να το κάνει θα πρέπει να ανεβάσει πολύ τα στάνταρ της απόδοσής του σε σχέση με τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια, καθώς, ο ΠΑΣ διαθέτει ένα αθλητικό σύνολο που σε συγκεκριμένες κατηγορίες στατιστικής εμφανίζεται πιο ισχυρό από τον ΠΑΟΚ.

Η διαφορά στα κλεψίματα που πρέπει να καλυφθεί

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον ΠΑΣ σε αρκετές κατηγορίες. Εχει πετύχει 24 γκολ έναντι 19 του αντιπάλου του, έχει μεγάλη διαφορά στις πάσες (915 με 575), σκοράρει πιο συχνά (0,171 γκολ έναντι -,162), έχει περισσότερες ασίστ (15 έναντι 11), όμως υπολείπεται αρκετά σε μία συγκεκριμένη κατηηγορία που ουσιαστικά δημιουργεί και το μεγάλο ανασταλτικά πρόβλημα. Εχει κάνει μόλις 260 κλεψίματα έναντι 348 της ηπειρωτικής ομάδας, είναι 12ος σε αυτή την κατηγορία ενώ ο ΠΑΣ δεύτερος. Κάπως έτσι εξηγείται ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί και οκτώ τέρματα περισσότερα (18 έναντι 10). 

 Το πλάνο του Ραζβάν ψάχνει ενέργεια 

 Προφανώς, με βάση τα παραπάνω στοιχεία μπορεί εύκολα ο καθένας να αντιληφθεί τι ψάχνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον σχεδιασμό της ενδεκάδας για το απογευματινό ματς. Εχοντας δει την ομάδα του να έχει περισσότερη ενέργεια στο ματς με την Λαμία σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, θα στηριχθεί στο πλάνο της Κυριακής, ενδεχομένως με 2-3 αλλαγές. 

Η μία, αυτή στην θέση του παρτενέρ του Ινγκασον, είναι αναγκαστική, αφού ο Μιχαηλίδης είναι τιμωρημένος και θα αφορά στη χρησιμοποίηση είτε του Μιχάι, είτε του Κρέσπο. Στα χαφ το ενδιαφέρον είναι να φανεί αν θα επιλεγεί η ίδια τριάδα (τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ντόουγκλας) ή ο 52χρονος τεχνικός, αφήσει τον Βραζιλιάνο εκτός, καθώς όπως δήλωσε επιβαρύνθηκε παραπάνω απ' όσο είχε αρχικά σχεδιάσει στο ματς με την Λαμία, βάλει τον Σβαμπ και μετατρέψει το σχήμα σε καθαρό 4-3-3. 

Μουργκ και Αντρίγια δεν φαίνεται να έχουν αντίπαλο,. απόντων των Ελ Καντουρί και Μιτρίτσα και με τον Μπίσεσβαρ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ενώ αν συνεχιστεί η τακτική του ροτέσιον στους φορ μάλλον θα δούμε τον Σφιντέρσκι αντί του Ακπομ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.