Προβληματίζουν τα γύρω-γύρω του «μίστερ πέναλτι»

Κώστας Πετρωτός31 Μαρτίου 2023

Στο σημείο να πάρει έμμεσα θέση υπέρ της ΑΕΚ, έφτασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να συνεχίσει το αφήγημα περί επηρεασμού του Ιβάν Σαββίδη στους διαιτητές. Μετά την «φούσκα »με το «παιδί του Μίχελ» που υποστήριζε για τον Κρούζλιακ ο οποίος έκανε μία πολύ καλή διαιτησία στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (αν υπάρχουν φάσεις με κάποια παράπονα ανήκουν στον Δικέφαλο) και έκανε τους «ερυθρόλευκους» να σιωπήσουν, χθες επανήλθε… σε ρόλο Πορτοσάλτε και προσπάθησε να κάνει θόρυβο λόγω του ότι ο 43χρονος ρέφερι του ντέρμπι Δικεφάλων είναι Λευκορώσος, παραλείποντας ότι είναι elite.

Το τελευταίο στοιχείο, πάντως, δεν καθησυχάζει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς υπάρχουν ορισμένα σημεία που δημιουργούν προβληματισμό, τα κατέγραψε ο Γιώργος Μάντζιος χθες και τα μεταφέρουμε:

-Είναι τέταρτη φορά που ο Κουλμπάκοφ ορίζεται σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος και κάθε φορά έχει διαφορετικό συνεργάτη στο VAR. Στα δύο Αρης-ΑΕΚ, τον Ιούλιο του 2020 (1-4) και τον Απρίλιο του 2021 (1-3), στο VAR ήταν ο Τζήλος και ο Κροάτης Στούκαν αντίστοιχα, στο ΠΑΟΚ-Αρης 2-0 τον Μάιο του 2021, στο VAR ήταν ο Ολλανδός Τζόι Kόοϊ, ενώ στο πρόσφαο 0-3 στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος, Μπρούνο Εστέβες. Την Κυριακή τον κρίσιμο ρόλο του ελέγχου των φάσεων από το VAR θα έχει ο Δανός Μόρτεν Κροχ.

Υπάρχει και κάτι ακόμη, όμως. Βοηθός VAR θα είναι ο Κώστας Ψαρρής του συνδέσμου Ζακύνθου, φίλα προσκείμενου στην ΑΕΚ, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σταύρος Μάνταλος, δεξί χέρι του Μπένετ. Ο ΠΑΟΚ στηρίζει μεν την ΚΕΔ, αλλά σαφέστατα δεν προσπερνά τις αδικίες που έχει υποστεί φέτος στα παιχνίδια του. Οπότε άπαντες είναι σε εγρήγορση.

Και ένα ακόμη, πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τον Κουλμπάκοφ. Στην πατρίδα του έχει το προσωνύμιο «μίστερ πέναλτι», αφού σε σύνολο 542 ματς στην καριέρα του έχει δώσει 138. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει δώσει 11 πέναλτι σε 14 ματς και έχει και το ρεκόρ με τέσσερα πέναλτι σε ένα ματς (Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ), ενώ και στα ματς που έχει διαιτητεύσει στην Λίγκα έχει σφυρίξει πέναλτι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.