Προβληματισμός στην Κίνα με «αδιάγνωστη αναπνευστική νόσο» σε παιδιά

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2023

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) γνωστοποίησε πως ζήτησε από την Κίνα περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα αναπνευστικής νόσου και τύπους πνευμονίας μεταξύ παιδιών στη χώρα.

Αξιωματούχοι από την Υπηρεσία Εθνικής Υγείας της Κίνας ανέφεραν μία άνοδο στις αναπνευστικές νόσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε ο ΠΟΥ, σε ανακοίνωσή του.

«Οι κινεζικές Αρχές επέρριψαν αυτή την άνοδο στην άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την κυκλοφορία γνωστών παθογόνων, όπως η γρίπη, μία κοινή βακτηριακή λοίμωξη που προσβάλλει μικρότερα παιδιά, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) και τον SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί την COVID-19)» επεσήμανε ειδικότερα.

Συρροές μη διαγνωσμένων κρουσμάτων παιδικής πνευμονίας έχουν αναφερθεί στο βόρειο τμήμα της χώρας, λέει ο Οργανισμός, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτές σχετίζονται με τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης υποδηλώνουν «ένα εκτεταμένο ξέσπασμα μιας αδιάγνωστης αναπνευστικής νόσου σε διάφορες περιοχές της Κίνας», σύμφωνα με το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Αναδυόμενων Ασθενειών της Διεθνούς Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων, γνωστό ως ProMED.

«Δεν είναι καθόλου σαφές πότε ξεκίνησε αυτή η επιδημία, καθώς θα ήταν ασυνήθιστο να προσβληθούν τόσα πολλά παιδιά τόσο γρήγορα» συμπληρώθηκε, αλλά το ό,τι μιλάμε για παιδιά σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κυκλοφορία στα σχολεία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.