Προβλημάτισε η Ολλανδία, ανώτερο το Εκουαδόρ, έμειναν στο 1-1

Κωστής Παναγιώτου25 Νοεμβρίου 2022

Η Ολλανδία σε ακόμα μια αναμέτρηση προβλημάτισε με την εικόνα της, με το Εκουαδόρ να είναι ανώτερο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά τελικά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, αφήνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανοιχτή.

Οι "οράνιε" ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις δύο σουτ, ένα εντός εστίας και κανένα εντός περιοχής, έχοντας 0,1 xG, ενώ Λατινοαμερικανοί επιχείρησαν 15 τελικές, εκ των οποίων οι 4 πήγαν προς την εστία, με 1,7 xG.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Βαλένσια, οποίος ήταν και ο σκόρερ του τέρματος του Ισημερινού, έπεσε στο χορτάρι πιάνοντας το γόνατό του με το ιατρικό επιτελείο να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, αλλά τελικώς ο 33χρονος επιθετικός αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας αγωνία στις τάξεις του Ισημερινού για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.

Οι "οράνιε" μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης ευτύχησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Χάπκο να σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα μετά από λάθος του Καϊσέδο το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Κλάασεν και πάσαρε στον επιθετικό της Αϊντχόφεν, οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (1-1).

Στο 45+3' ο Εστουπινιάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ολλανδίας, αλλά είδε το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ μετά από χρήση VAR, καθώς ο Πορόσο βρισκόταν μπροστά από τον Νόπερτ, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι παρεμπόδιζε τον τερματοφύλακα των "οράνιε".

Παρόλα αυτά το Εκουαδόρ δεν πτοήθηκε και τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον τρόπο να στείλει στα δίχτυα, με τον Βαλένσια να χρίζεται σκόρερ για την ομάδα του, φτάνοντας τα τρία τέρματα στη διοργάνωση, ενώ έγινε ο πρώτος σκόρερ του φετινού Μουντιάλ.

Οι παίκτες του Ισημερινού συνέχισαν να πιέζουν και δέκα λεπτά αργότερα πλησίασαν να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά το δυνατό σουτ του Πλάτα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ολλανδίας.

Ολλανδία: Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80' Ντε Ρουν), Κλάασεν (69' Μπερχάους), Μπέρχβαϊν (46' Ντεπάι), Χάκπο (80' Βέγκχορστ)

Εκουαδόρ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Ινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90' Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90' Ροντρίγκες), Εστράδα (74' Σαρμιέντο)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.