«Πρόβα τζενεράλε του Ερντογάν για το Φθινόπωρο»

Metrosport Team22 Ιουλίου 2020

Ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», εκτιμώντας για τις κινήσεις των τελευταίων ημερών: «Όταν υπάρχει τέτοια συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων σε τέτοια μικρή περιοχή, μπορεί κάτι να πάει στραβά. Στην Ελλάδα έχουμε φοβικό σύνδρομο με τον πόλεμο. Ο κόσμος πρέπει να είναι σχετικά ήρεμος. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που δεν φαίνεται να εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο. Θα έχουμε στιγμές έντασης, αλλά όχι περαιτέρω κλιμάκωση. Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του Φθινοπώρου, όπου ο Ερντογάν ετοιμάζει το γεωτρύπανο. Χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά μ’ αυτό το πρόβλημα ζούμε αιώνες».

Για την επιθετική στάση της Τουρκίας και τη στάση των συμμάχων:

«Νομίζω ότι ο κ. Ερντογάν έχει αυτό τον στόχο, να πάρει ότι παράλογο ζητά χωρίς να ανοίξει μύτη και έχει στο πλευρό του τους δυτικούς συμμάχους μας. Αν έχουμε φτάσει η Αμερική να θεωρεί ότι το Καστελόριζο βρίσκεται σε γκρίζα νερά, τι να περιμένουμε… Από τους Ευρωπαίους, πλην της Γαλλίας, δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι. Έχει κρατήσει πιο σθεναρή στάση η Γαλλία απέναντι στην Τουρκία και τίθεται ερώτημα γιατί δεν το εκμεταλλεύεται η Αθήνα αυτό. Θα κληθούμε να τη διαχειριστούμε μόνη μας την οποιαδήποτε πρώτη κρίση».

Για το αν η Τουρκία υπολογίζει την Ελληνική δύναμη:

«Βεβαίως. Στον τρόπο σκέψης των Τούρκων, υπάρχει η φοβία για τον Έλληνα. Έχουν ένα ακόμη χαρακτηριστικό: Δεν κάνουν τίποτα αν δεν είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.