Πρόβα 11άδας με διλήμματα για τον Άρη

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2022

Τα διλήμματα πηγάζουν μέσα από την αμφιβολία για την αγωνιστική κατάσταση συγκεκριμένων παικτών ίσως και την έλλειψη πίστης στη δύναμη της προσωπικότητάς τους. Το σίγουρο είναι ότι ο Τόλης Τερζής σκέφτεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Χουλιάν Κουέστα και δεν έχει απορρίψει την επιστροφή σε σχήμα με τρεις χαφ.

Αν η γνώση των χαρακτηριστικών του παραδοσιακού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κυριαρχεί στα κριτήρια του υπηρεσιακού τεχνικού, προφανώς ο πρότερος αγωνιστικός βίος έχει τη δική του σημασία. Ο Τόλης Τερζής είναι υποχρεωμένος να λάβει υπόψη κάθε παράμετρο, αυτό τον κάνει διστακτικό σε ότι αφορά τα πρόσωπα αλλά και τον σχηματισμό της ομάδας του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν έχει απορρίψει τον σχηματισμό με τρεις κεντρικούς χαφ (Λούκας Σάσα, Ματίγια και Μπαντού Ντιαγέ) εκτιμώντας ότι η ικανότητα του τελευταίου στο transition παιχνίδι θα παίξει ρόλο, όπως συνέβη και στον αγώνα του πρώτου γύρου καθώς επίσης και ότι ο Ματίγια μπορεί να επιβάλλει ισορροπία και σωστή κυκλοφορία μπάλας στον άξονα. Σε αυτή την περίπτωση, τη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού θα διεκδικήσουν οι Φακούντο Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία. Βέβαια ο πρώτος έπαιξε σ’ αυτή τη θέση απέναντι στον ΠΑΣ και η αλήθεια είναι ότι δεν… έθελξε με την παρουσία του.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο του 4-2-3-1 όπου σ’ αυτή την περίπτωση ο Χαβιέρ Ματίγια δεν θα βρει θέση βασικού και θα συνυπάρξουν στο αρχικό σχήμα οι Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία. Σίγουροι στην επιθετική γραμμή θεωρούνται οι Ντάνιελ Μαντσίνι, Αμπουμπακάρ Καμαρά καθώς ο πρώτος έχει κερδίσει τον τίτλο του μοναδικού σταθερού σε απόδοση παίκτη της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ το ίδιο απαραίτητη είναι η παρουσία και του δεύτερου.

Στην άμυνα, δεδομένης της απουσίας του Ντάνιελ Σούντγκρεν, προβλέπεται ο Εμάνουελ Σάκιτς να καταγράψει τη δεύτερη διαδοχική παρουσία του στο βασικό σχήμα. Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στα Γιάννινα, έκανε καλό παιχνίδι, ωστόσο διαφέρουν οι συνθήκες πίεσης σε σχέση μ’ αυτές που θα αντιμετωπίσει στο αυριανό παιχνίδι έχοντας στην πλευρά του τον Μπίσεσβαρ η τον Μίτριτσα. Παρότι δεν συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, υπάρχει πίστη για την παρουσία του Φαμπιάνο στο πλευρό του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Αν ο Βραζιλιάνος δεν μπορέσει να αγωνιστεί, προφανέστατα και θα προκύψει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αριστερά, ο Κριστιάν Γκάνεα επίσης θεωρείται αναντικατάστατος.

Αλλαγή προσώπου θα υπάρξει κάτω από την εστία με την επιστροφή του Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός έχασε τη θέση του στους τελευταίους αγώνες καθώς ο Μάριος Σιαμπανης μπήκε υποχρεωτικά αλλά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι αναγκαία η εμπειρία του σ’ αυτά τα παιχνίδια κι έτσι προβλέπεται να είναι κάτω από την εστία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.