Πρώτος σκόρερ και εκπρόσωπος στο Euro

Γιώργος Καστάνης13 Ιουνίου 2021

O ΠΑΟΚ δικαιολογημένα μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει εκπρόσωπο στο Euro 2020 με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξία του Σφιντέρσκι και τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν, εφόσον πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Πολωνίας. 

Εκτός από τον Σφιντέρσκι, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ (εμμέσως πλήν σαφώς) μπορεί να θεωρηθεί και ο Κρμέντσικ που συνέβαλε στην πορεία του τελευταίου εξαμήνου, με την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Σφιντέρσκι όμως πρακτικά, ανήκει στον ΠΑΟΚ. Έχει συμβόλαιο σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, στο Πρωτάθλημα, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με 11 γκολ. 

Τη σεζόν 2019-2020 ο Πολωνός είχε πετύχει 14 γκολ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις και είχε αναδειχθεί ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Μιλάμε για επιδόσεις, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Και όλα αυτά, παρά τον «πόλεμο» που δέχθηκε.

Δεν ήταν βασικός σε αρκετά παιχνίδια, ήταν πίσω από τον Ακπομ, τον Τσόλακ, τον Κρμέντσικ. Και όμως, δεν το έβαλε ποτέ «κάτω». Ηταν συνεπής με το γκολ. Απόλυτα συνεπής και πειθαρχημένος στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα. 

Δεν του αναγνωρίστηκε, στον βαθμό που του άξιζε. Αλλά, τα επιτεύγματα, μιλούν από μόνα τους. Ως πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ (στο Πρωτάθλημα) θα παίξει στο Euro και εκεί, εφόσον ανεβάσει τις μετοχές του, οι προτάσεις προς το πρόσωπό του, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.