Πρώτος μάγκας ο ΠΑΟΚ, μετρ τακτικής ο Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης03 Μαρτίου 2022

Της έχει πάρει τον αέρα για τα καλά. Για δέκατο συνεχόμενο παιχνίδι στην Αθήνα στις εγχώριες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ φεύγει με θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο την ΑΕΚ και αποδεικνύει πως είναι πολύ καλύτερος σαν ομάδα, σαν σύνολο, σε βασικούς τομείς. Χθες ήταν και πρώτος μάγκας με την απόδοση και την εικόνα που παρουσίασε.

Επαιξε με 10 παίκτες για 75 λεπτά εξαιτίας της αποβολής του Τσιγγάρα, βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία σε μία αδράνεια των Κρέσπο και Ινγκασον, όμως δεν επηρεάστηκε. Στο 36ο λεπτό έφθασε στην ισοφάριση μετά από μία ανεπανάληπτη εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς που «πάγωσε» το ΟΑΚΑ και έδειξε γιατί είναι πολύ μεγάλος παίκτης, ένας πραγματικός ηγέτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε εκείνη την φάση, στο φάουλ που κέρδισε ο Ακπομ από τον Βράνιες, ο Ιταλός διαιτητής χαρίστηκε στον αμυντικό της ΑΕΚ και δεν του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Κάλλιστα θα μπορούσε να δείξει και πέναλτι στην ανατροπή του Ακπομ από τον Βράνιες όμως δεν το έκανε.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και λιγο αργότερα κέρδισε νέο φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ με τον Βράνιες να δέχεται αυτή την φορά την κίτρινη. Εάν ο Ιταλός ρέφερι έδειχνε και νωρίτερα την πρώτη κίτρινη στον Βράνιες, θα έπρεπε να τον αποβάλει και με αυτό τον τρόπο, θα υπήρχε μία αριθμητική ισορροπία στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο μέτρ της τακτικής Ραζβάν Λουτσέσκου καθοδήγησε εξαιρετικά την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ κράτησε με άνεση το 1-1, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά και να πετύχει μία σπουδαία νίκη με ανατροπή και με παίκτη λιγότερο. Όμως ακόμη και αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα, δείχνει πως ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του και δικαίως υπάρχει αυτή η αγωνιστική διαφορά που αποτυπώνεται και στην πράξη. Αυτός ο ΠΑΟΚ παρά την κούραση, παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια, παρά την αρνητική σε βάρος του διαιτησία, δείχνει ικανός να συνεχίσει στο Κύπελλο και την Ευρώπη και παράλληλα να επιτύχει την μείωση της διαφοράς από την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.