Πρωτοφανής συνεργασία για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης14 Ιουλίου 2022

Τα είπανε. Τα συμφωνήσανε. Τα προχωρούνε…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι ο Ζοσέ Μπότο έφτιαξαν μαζί το αποτύπωμα τού…παζλ του νέου ΠΑΟΚ. Σχημάτισαν όλα τα κουτάκια του. Δίχως ονόματα κατ’ αρχήν αλλά με προδιαγραφές και ρόλους. Ο Ρουμάνος προπονητής επέλεξε ονόματα από το έμψυχο δυναμικό. Κάλυψε πολλά κομμάτια του… παζλ του ΠΑΟΚ. Έδωσε προδιαγραφές κάλυψης για τα άλλα.

Ο Πορτογάλος διευθυντής (τεχνικός ή αθλητικός… ουδόλως αλλάζει την ουσία της άποψης μας) με τις προδιαγραφές παραμάσχαλα έψαξε. Και ψάχνει για να καλυφθούν και τα εναπομείναντα κενά. Δεν έχουν μείνει πολλά…

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ πάντως, δεν είναι η συμπλήρωση του.. παζλ. Το ρόστερ βλέπετε, παζλ είναι. Το θέμα είναι αφ’ ενός η λειτουργία του κι αφ’ ετέρου η απόδοση του. Στη συμπλήρωση μεγάλο είναι το μερτικό της ευθύνης του Ζοσέ Μπότο. Στη λειτουργία και στην απόδοση μεγάλο είναι το μερτικό της ευθύνης του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Εάν δε, ο βαθμός δυσκολίας για τη συμπλήρωση του…παζλ είναι υψηλός, ο βαθμός δυσκολίας λειτουργίας κι απόδοσης είναι υψηλότερος. Με άλλα λόγια; Το έργο του Ρουμάνου αρχίζει εκεί που τελειώνει του Πορτογάλου. Κι είναι η πρώτη φορά κατά την οποία προπονητής και διευθυντής δε συνυπάρχουν απλά, αλλά… Συνεργάζονται στενά!

Εδώ λοιπόν, δυνάμεθα, να θεωρήσουμε πως αυτή η συνεργασία – κι ουχί απλά, συνύπαρξη… Επιμένουμε - είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ! Είναι κι εμφανής η ωφέλεια της. Τούτο δε, καθώς πρωτοφανής είναι κι ο ποσοτικός απολογισμός της τρέχουσας μεταγραφική περιόδου. Ναι, ποσοτικός επειδή ο ποιοτικός ακολουθεί. Κι είναι ο ουσιώδης…

Δεν γνωρίζουμε τι ημέρα θα ξημερώσει ο Θεός αύριο. Ξέρουμε όμως, πως σήμερα ο ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ζοσέ Μπότο βρήκε κι ακολουθεί τον ορθό και δύσκολο δρόμο. Που θα καταλήξει αυτός ο δρόμος; Πόσο συνεπώς θα τον ακολουθήσει; Πως θα υπερβεί τυχόν - ακόμη κι ανυπέρβλητα – εμπόδια; Ο χρόνος θα δείξει!

Όλα αυτά βέβαια, ενώ παραμένουν ακόμη κενά στο… παζλ, στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Η κάλυψη ενός εξ αυτών , από τα ιδιαίτερα σοβαρά, με τον Κάλεντ Νάρεϊ ήταν κι ευχής των φίλων του «δικέφαλου» έργον. Απεύχονταν εκ βαθέων ψυχής μια κατάληξη α λα Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο. Είχε εξελιχθεί – βλέπετε - σε ανάλογο σίριαλ!

Με την χθεσινή προαναγγελία… Happy end δικαιώνονται οι προσπάθειες των αρμοδίων για την απόκτηση του Γερμανού επιθετικού. Κι ησυχάζουν οι φίλοι του «δικέφαλου»…

Εν τούτοις, μία… ανησυχία τους υπάρχει! Είναι η φυσιολογική, η ανθρώπινη ανησυχία κάθε φιλάθλου για τον ποιοτικό έλεγχο των μεταγραφών. Κι οσονούπω ο έλεγχος αυτός καθίσταται εφικτός αρχής γενομένης από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι, στη Σόφια. Ήτοι, στο πρώτο επίσημο τεστ της εξελισσόμενης προσπάθειας για την – σχεδόν, εκ θεμελίων – ανέγερση του νέου ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.