Πρωτοφανές το... θάψιμο της περίπτωσης Ρότα

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2021

Το λένε και… γαργάρα! Σε χρόνο ρεκόρ, πάντως.

Βγήκε λοιπόν, ο παίκτης της ΑΕΚ - μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ - για να δικαιώσει την αλλαγή του. Και να επιβραβεύσει γι’ αυτήν τον προπονητή του. Αποκαλύπτοντας μάλιστα, πως η αλλαγή έγινε με προτροπή του τέταρτου διαιτητή!.

Αυτός δηλαδή, ο τέταρτος διαιτητής, κτύπησε το καμπανάκι τού κινδύνου προειδοποιώντας για επικείμενη αποβολή του Λάζαρου Ρότα, περί ου ο λόγος. Η αλήθεια είναι ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ είχε ήδη χρεωθεί με μία κίτρινη για τρία αντιαθλητικά φάουλ. Όλοι θεωρούσαν πως γι΄ αυτό ο Αργύρης Γιαννίκης τον άλλαξε. Για να τον προστατεύσει. Ουδείς φανταζόταν βέβαια, πως αυτή η αλλαγή θα γινόταν με προτροπή του τέταρτου διαιτητή…

Ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο Λάζαρος Ρότα …φλέρταρε με την αποβολή! Από το φλερτ του όμως, μέχρι την προτροπή του τέταρτου διαιτητή υπάρχει απόσταση. Άλλο είναι η σκέψη του καθενός για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Είτε από τον πάγκο, είτε την κερκίδα, είτε την τηλεόραση, είτε με το ραδιόφωνο…. Κι άλλο είναι η απ’ ευθείας προειδοποίηση του τέταρτου διαιτητή στον προπονητή της «Ένωσης». Αυτή υπέχει θέση προαναγγελθείσας δεδομένης απόφασης!

Και πως πήρε αυτήν την πρωτοβουλία ο τέταρτος διαιτητής στο ντέρμπι ΑΕΚ – Άρης; Μόνος του; Είχε τέτοια διαίσθηση; Και τέτοιο θάρρος για να τη μοιραστεί με τον προπονητή μιας εκ των δύο ομάδων; Ή μήπως ενημερώθηκε σχετικά από τον πρώτο διαιτητή; Και με ποιο δικαίωμα τον (εάν…) ενημέρωσα ο διαιτητής;

Τόσες ερωτήσεις κι ούτε μια απάντηση. Οι τηλεκριτικοί διαιτησίας άχνα δεν έβγαλαν περί του σοβαρού θέματος. Οι αρμόδιοι επίσης, με σιγήν ασυρμάτου. Οι υπεύθυνοι κι υπόλογοι της διοργάνωσης «κιχ» δεν είπαν. Ακόμη κι ο Τύπος, γραπτός κι ηλεκτρονικός το πέρασαν στα ψιλά. Αν κι είναι χοντρό θέμα!

Όλοι τους δεν είδαν, δεν άκουσαν – και κατά κανόνα – δε μίλησαν!

Σα να συνέβη ένα σύνηθες γεγονός. Σα να μη συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός. Σα να μην επενέβη ο τέταρτος διαιτητής στην εξέλιξη του ντέρμπι. Για να απορούμε: Το γεγονός τέθηκε υπόψη από την ΚΕΔ στον «αρχιερέα» της διαιτησίας. Έτσι ώστε, να εκφράσει μια θέση ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ; Η κι αυτοί δεν είδαν, δεν άκουσαν… Τι να πουν;

Να μάθουμε κι εμείς, εάν τέτοιες προτροπές συμπεριλαμβάνονται στο σαβουάρ βιβρ των διαιτητών. Για να επιβάλλονται ή για να απορρίπτονται…

Αυτή όμως, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη; Είναι το σε χρόνο dt … θάψιμο του πρωτοφανούς γεγονότος. Αυτό βέβαια, το… θάψιμο δεν είναι πρωτοφανές. Είναι σύνηθες! Το λένε και… γαργάρα.

ΥΓ 1: Φυσικά, είναι τεράστιο μέγεθος η Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Δίχως τούτο να σημαίνει πως είναι βλασφημία η απόρριψη επιλογών της. Όταν αυτές καθορίζονται κατά βάση από τους αριθμούς. Η υποψηφιότητα και μόνον τού Αμπέλ Φερέιρα ως προπονητή του 2020 αρκεί για του λόγου μας το ακριβές…

ΥΓ 2: Η IFFHS έβγαλε και την καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δίχως να είναι σε αυτήν ο Γιώργος Κούδας, ο Σταύρος Σαράφης, ο Κώστας Ιωσηφίδης, ο Τάκης Λουκανίδης. Ναι, δε χωρά όλος ο γαλαξίας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε μία ενδεκάδα αλλά…Δεν είναι ορθή και δίκαιη η διαμόρφωση της σύμφωνα με τους αριθμούς.

ΥΓ 3: Η στέψη της εθνικής Ελλάδας ως Πρωταθλήτριας Ευρώπης ανήγαγε τους παίκτες της σε θρύλους. Βαθιά η υπόκλιση μας αλλά… Έχουμε την αμυδρά υποψία πως ούτε ένας από αυτούς δε θα χωρούσε στις Εθνικές των δεκαετιών του ’70 και του ’80. Κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη!

ΥΓ 4: Και κάτι ακόμη για το κριτήριο της καριέρας στο εξωτερικό. Εάν έπαιζαν σήμερα – επί παραδείγματι - ο Κώστας Αϊδινίου, ο Θόδωρος Πάλλας, ο Ντίνος Κούης, ο Αχιλλέας Ασλανίδης, ο Χρήστος Τερζανίδης, ο Γιώργος Σκαρτάδος μόνον τα πρώτα τους βήματα θα έκαναν στο εσωτερικό!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.