Πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο της Π.Κ. Μ.

Metrosport Team14 Μαρτίου 2020

Η εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στην Ελλάδα. Ήδη η τελευταία καταγραφή έκανε λόγο για 190 κρούσματα ενώ υπάρχουν για τρεις νεκροί.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκε ακόμη ένα κρούσμα. Πρόκειται για έναν υπάλληλο στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η εν λόγω υπάλληλος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ισπανία, χθες (13/3) πήγε κανονικά στη δουλειά της, όπου και αισθάνθηκε αδιαθεσία και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει νοσήσει από τον ιό.

Η αντίδραση του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, ήταν άμεση αφού έδωσε εντολή να γίνουν απολυμάνσεις στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών επί της Στρωμνίτσης 53 στη Θεσσαλονίκη ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα (16/3) το τμήμα θα παραμείνει κλειστό ενώ και το κτίριο θα σφραγιστεί και δεν θα δέχεται το κοινό.

Επιπλέον, κρίθηκε κατάλληλο να γίνουν απολυμάνσεις και στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης που συνέστησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και 24ωρη επιφυλακή, ενώ ο Περιφερειάρχης απευθύνει και εκείνος με τη σειρά του έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και μόνον για απολύτως επείγοντα ζητήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.