Πρώτο δείγμα θετικό για την Ελλάδα του Πογέτ

Δημήτρης Καλαϊτζής25 Μαρτίου 2022

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτκό μας συγκρότημα επικράτησε 1-0 της Ρουμανίας σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο Βουκουρέστι. Επόμενο φιλικό τεστ με το Μαυροβούνιο (28/3). 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπουχαλάκης στο 39΄. 

Να σημειώσουμε ότι η γαλανόλευκη έχει παράπονα για τη διαιτησία, καθώς ακυρώθηκε γκολ του Γιακουμάκη στο 22΄, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Κίρικες στο 33΄. 




Ο αγώνας:

Η πρώτη επίσκεψη στα καρέ των Ρουμάνων ήρθε στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ρότα να κάνει το σουτ και η μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά μετά η εθνική μας ομάδα απείλησε ξανά, όταν ο Γιακουμάκης τροφοδότησε τον Πέλκα και ο ποδοσφαιριστής της Φενέρ έκανε το σουτ και ο Νίτα μπλόκαρε την μπάλα.


Στο 16ο λεπτό η Ρουμανία έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Μιτρίτσα βγήκε απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Έξι λεπτά μετά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε δίχτυα με τον Γιακουμάκη, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα ακύρωσε το γκολ του φορ της Σέλτικ για οφσάιντ.

Στο 28΄ το σουτ του Πέλκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νίτα, ενώ στο 30΄ και πάλι ο παίκτης της Φενέρ δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 33΄ η Ελλάδα ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κίρικες μετά από σουτ του Τσιμίκα, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Και λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η γαλανόλευκη άνοιξε το σκορ. Ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ρότα από τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 57΄ το σουτ του Μαρίν πέρασε άουτ. 

Στο 70ο λεπτό η Ρουμανία άγγιξε την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Ρους βρήκε στο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Ρους. 

Στο 87ο λεπτό η γαλανόλευκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι, όταν μετά από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά, ο Δουβίκας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την εθνική μας να φεύγει με το διπλό από τη Ρουμανία. 

Η σύνθεση της Ελλάδας: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Λημνιός, Πέλκας, Γιακουμάκης.

Έπαιξαν και οι: Μπακασέτας, Δουβίκας, Παυλίδης, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγοβάνης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.