Προτίμησε τα πρόσωπα ο Κλάτενμπεργκ από τους θεσμούς

Κυριάκος Θωμαϊδης08 Αυγούστου 2021

Πέρσι τέτοιον καιρό, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναλάμβανε τις τύχες της ελληνικής διαιτησίας μετά βαΐων και κλάδων. Φέτος όλα είναι διαφορετικά.

Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής έκανε ένα βασικό λάθος που θα τον ακολουθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2022 που τελειώνει το συμβόλαιο του. Και δυστυχώς δεν προλαβαίνει να το διορθώσει.

Ασχολήθηκε με τα πρόσωπα και όχι με τους θεσμούς. Προτίμησε να επιλέξει ο ίδιος μεταξύ αγνώστων και απέφυγε να προχωρήσει σε τομές, οι οποίες θα διαφοροποιούσαν τη δομή της διαιτησίας.

Μάλλον ακολούθησε τον εύκολο δρόμο. Όμως έμεινε στο στάδιο του εντυπωσιασμού, χάθηκε η ουσία και όταν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα παραδώσει καμένη γη.

Θέλετε ένα πρόσφατο παράδειγμα;

Αναλώθηκε σε συνεντεύξεις με 33 υποψήφιους για την ΚΕΔ, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για την ιστορία τους στη διαιτησία. Εκτός κι αν ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει σπουδάσει ψυχολογία ανθρωπίνου δυναμικού και μπορεί μέσα σε δέκα λεπτά να κοσκινίσει την προσωπικότητα ενός ατόμου.

Επρεπε να αποφύγει αυτήν τη διαδικασία, καθώς οι τρεις νέοι Ελληνες της ΚΕΔ θα ασχοληθούν μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ανακατεύτηκε χωρίς λόγο και μοιραία θα γίνει μέλος της παροιμίας με τα πίτουρα και τις κότες.

Άλλο πρόσφατο παράδειγμα: Ξαφνικά εμφάνισε στον πίνακα παρατηρητών διαιτησίας τον Κύρο Βασάρα, ο οποίος συνεχίζει να είναι αρχιδιαιτητής στη Ρουμανία! Προφανώς του υπαγορεύθηκε αυτή η κίνηση ώστε στην εποχή μετά τη διεθνή επιτροπεία να υπάρχει εν δυνάμει φυσικός διάδοχός του.

Διότι αν πιστέψει κανείς ότι ο Βασάρας μπορεί να είναι ταυτοχρόνως αρχιδιαιτητής στη Ρουμανία, παρατηρητής σε αγώνες της UEFA και παρατηρητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον έχει μπερδέψει με τον Σούπερμαν.

Οι ακροβασίες του Μαρκ Κλάτενμπεργκ υποτιμούν την ίδια τη δουλειά του. Ακόμη και το γεγονός ότι παρίστανε τον σχολιαστή του Euro στην αμερικανική τηλεόραση, τη στιγμή που με βάση το συμβόλαιό του στην Ελλάδα θα έπρεπε να ετοιμάζει τους πίνακες διαιτησίας. Και τι συμβόλαιο: 600 χιλιάρικα ετησίως.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.