Πρωτιά με ανατροπή η Ντόρτμουντ, αήττητη στους «16» η Λάτσιο

Πέτρος Χαριζακλής08 Δεκεμβρίου 2020

Ντόρτμουντ και Λάτσιο επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που μετά την κλήρωση για τον 6ο όμιλο και πέρασαν χεράκι χεράκι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρωτιά με ανατροπή

Με αρκετές απουσίες ταξίδεψε στη Ρωσία η Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να περάσει από την έδρα της Ζενίτ με 2-1. Η ρωσική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 16’ με τον Ντριούσι να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι. Στο 68’ ο Πίστσεκ ισοφάρισε με κοντινό σουτ μετά από κόρνερ ενώ στο 79ο λεπτό ο Βίτσελ με αριστερό συρτό σουτ χάρισε τη νίκη στους Γερμανούς.

Στους «16» μετά από 20 χρόνια η Λάτσιο

Η Λάτσιο πήγαινε για δύο αποτελέσματα στον αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ για να προκριθεί στους «16» και ήθελε δώρο από τη Ζενίτ για την πρωτιά. Το δεύτερο δεν ήρθε, αλλά η Λάτσιο παραχώρησε 2-2 στους Βέλγους και συνεχίζει στον θεσμό. Μόλις στο 12ο λεπτό ο Κορέα με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «λατσιάλι», τρία λεπτά αργότερα όμως ο Φόρμερ ισοφάρισε από κοντά σε 1-1.

Στο 27’ ο Ιμόμπιλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε ξανά προβάδισμα στους Ρωμαίους, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα η Κλαμπ Μπριζ έμεινε με δέκα παίκτες για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σομπόλ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάτσιο προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα, με τους Βέλγους να ισοφαρίζουν με κεφαλιά του Βανάκεν στο 76’ αλλά να μην της φτάνει και έτσι συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.