Πρώτη νίκη του Πέρεζ, ατυχία και... Mercedes «φρέναραν» τον Ράσελ

Στέφανος Αβραμίδης06 Δεκεμβρίου 2020

Την πρώτη του νίκη στη Formula 1 πανηγύρισε στο Γκραν Πρι του Σακίρ στο Μπαχρέιν ο Σέρτζιο Πέρες.

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και 190 εκκινήσεις, ο Μεξικανός οδηγός της Racing Point ανέβηκε για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Πέρες ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού ήταν ο μοναδικός που γλίτωσε από τη σύγκρουση με τον Σαρλ Λεκλέρ μετά την εκκίνηση. Ατύχημα που οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Μαξ Φερστάπεν που έμεινε από... πίστα και κατέληξε στις μπαριέρες.

Μπροστά, ο εκπληκτικός Τζορτζ Ράσελ «κατάπιε» τον απογοητευτικό σε όλον τον αγώνα Βάλτερι Μπότας. Ο Βρετανός αποδείχθηκε άξιος αντικαταστάτης του Λιούις Χάμιλτον, που βρίσκεται στα «πιτς» λόγω κορωνοϊού, και όδευε για την πρώτη του νίκη στη Formula 1. Μέχρι να του τα κάνει σαλάτα η... Mercedes.

Στον 63ο γύρο, ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας που προκάλεσε ο Άιτκεν, έφερε την καταστροφή. Η Mercedes έβαλε τους οδηγούς της για διπλό πιτ στοπ και μπέρδεψε τα ελαστικά τους, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο μεν Ράσελ να ξαναμπεί, ο δε Μπότας να κάνει σχεδόν 30 δεύτερα στάση.

Έστω και έτσι, ο Ράσελ δεν κατέθεσε τα όπλα και εξαπέλυσε επίθεση περνώντας τον έναν οδηγό μετά τον άλλον και βρέθηκε 2ος. Εκεί μίλησε η ατυχία αφού ο Βρετανός είδε το ελαστικό του να κλατάρει.

Έτσι μοιραία ξαναμπήκε στα πτις, βγήκε 15ος και με νέα επίθεση κατάφερε τουλάχιστον να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1 τερματίζοντας 9ος.

Μπροστά, ο Πέρες χωρίς την πίεση του Ράσελ τερμάτισε άνετα πρώτος ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν ο επίσης εξαιρετικός Εστεμπάν Οκόν της Renault και ο Λανς Στρολ με την έτερη Racing Point.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Ρικιάρντο, Άλμπον, Κβίατ, Μπότας, Ράσελ και Νόρις.

Επόμενος αγώνας, το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι στην πίστα της Γιας Μαρίνα το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου.

Δείτε την βαθμολογία οδηγών και την βαθμολογία κατασκευαστών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.