Προτεραιότητα στον Άρη ο κεντρικός αμυντικός

Metrosport Team09 Απριλίου 2020

Η γενικότερα αβεβαιότητα και η εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού μπορεί να επηρεάζουν το σχέδιο... δράσης της επόμενης ημέρας στον Άρη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βάζουν φρένο στην κατάστρωσή του.

Όπως έχουμε μεταφέρει στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, στόχος των κιτρινόμαυρων είναι να αποκτηθούν πρώτα οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι προορίζονται για το βασικό σχήμα και στη συνέχεια προφανώς θα γίνουν οι συμπληρωματικές κινήσεις. Με την υποσημείωση βέβαια ότι πρωτίστως πρέπει να ξεκαθαρίσει το υπάρχον υλικό, τα συμβόλαια δηλαδή τα οποία θα ανανεωθούν κι αυτά τα οποία θα λυθούν.

Στον Άρη έχουν θέσει προτεραιότητες σε ό,τι αφορά την ενίσχυση. Η συμφωνία του Βέλεθ με τον Παναθηναϊκό είναι το πρώτο ξεκάθαρο και δεδομένο κενό που δημιουργείται στην ομάδα, το οποίο ναι μεν μπορεί να καλυφθεί από τον Ροζ, αλλά και πάλι είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Συν ότι πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ μία δελεαστική πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του Γάλλου αμυντικού. Λαμβάνοντας, όμως, ως δεδομένο ότι ο Βέλεθ από τις 30 Ιουνίου δεν θα λογίζεται παίκτης της ομάδας αναγκάζει τους ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού να “τρέξουν” τις διαδικασίες εύρεσης του αντικαταστάτη του. Ο Ισπανός ήταν σημαντικός στη λειτουργία της ομάδας, συνεπώς στον Άρη αναζητούν έναν στόπερ με ανάλογα χαρακτηριστικά, ο οποίος θα έχει και το βιογραφικό και την εμπειρία για να “μπει” στα παπούτσια του. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία, με τον Άγγελο Χαριστέα να τσεκάρει διάφορες περιπτώσεις αμυντικών (κυρίως) από την ξένη αγορά, έχοντας επικεντρωθεί κατά βάση σε αυτήν της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, στο μεταγραφικό… ραντάρ του Άρη βρίσκονται δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, τις οποίες έχουν ξεχωρίσει και με τις οποίες έχουν γίνει διερευνητικές επαφές και τίποτε άλλο. Εξάλλου χρόνος υπάρχει και μέχρι το καλοκαίρι ενδεχομένως να προκύψουν καλύτερες επιλογές στην αγορά.

Στον «αέρα» και ο Σόουζα

Πλην του κενού που αφήνει με την αποχώρησή του ο Βέλεθ, αυτό το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Ούγκο Σόουζα. Με τον Πορτογάλο δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική κουβέντα και παραμένει άγνωστο αν θα γίνει, που σημαίνει ότι εκτός από τον βασικό κεντρικό αμυντικό οι κιτρινόμαυροι θα βγουν στην αγορά και για μία συμπληρωματική επιλογή. Το συμβόλαιο του Ροζ ολοκληρώνεται το 2022, ενώ του Δεληζήση το 2021.

Κινήσεις και στα άκρα

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, πέρα από έναν βασικό κεντρικό αμυντικό στην άμυνα θα γίνουν τουλάχιστον ακόμη δύο προσθήκες οι οποίες αφορούν τα άκρα. Δηλαδή, ένας αριστερός μπακ (ως εναλλακτική του Κόρχουτ, εφόσον ο Ούγγρος ανανεώσει) και τουλάχιστον ένας δεξιός οπισθοφύλακας, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα συζητηθεί το μέλλον του Σούντγκρεν ο οποίος βέβαια έχει συμβόλαιο ακόμα δύο χρόνια.

Ενεργός ο Ένινγκ

Μπορεί ο Μίκαελ Ένινγκ να μην έχει συμφωνήσει οριστικά για το μέλλον του, το αν δηλαδή θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, αλλά και μόνο που ο Γερμανός συμμετέχει τόσο ενεργά στον σχεδιασμό λέει πολλά. Άλλωστε, σε θεωρητικό επίπεδο υπάρχει συμφωνία σε όλα (και) με τον Θόδωρο Καρυπίδη για επέκταση της συνεργασίας τους και αυτό που μένει είναι οι δύο πλευρές να περάσουν από το θεωρητικό στο πρακτικό κομμάτι της συμφωνίας τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.