Προτεραιότητα στην ενίσχυση στον άξονα

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2022

Στην πρώτη συνάντησή του με τους ρεπόρτερ του Αρη ο Αλαν Πάρντιου είχε σταθεί στην ανάγκη προσαρμογής ενός προπονητή στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών που έχει να διαχειριστεί, είχε πει όμως ότι προτιμά σχήμα με δύο αμυντικούς χαφ κι αυτό θα προσπαθήσει να εφαρμόσει στον Αρη.

Αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Αρη, ο Βρετανός τεχνικός αρχικά μπήκε σε διαδικασία καταγραφής των αγωνιστικών χαρακτηριστικών των παικτών και στη συνέχεια στην αντίστοιχη της διαχείρισής τους. Δεν τους επέλεξε αυτός, χρειάστηκε όμως να τους χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμα για την ομάδα. Αυτό είχε πει και σ’ εκείνη τη συνάντηση με τους ρεπόρτερ του Αρη κι όταν είχε ερωτηθεί για το σχήμα που ο ίδιος προτιμά. Δίχως ενδοιασμούς, έκρινε ότι η παρουσία δύο αμυντικών χαφ είναι απαραίτητη. Προσπάθησε να το εφαρμόσει και στους «κίτρινους» αλλά ο μεν Πάπε Σέικ Ντιόπ αποδείχθηκε… παραφωνία στο σύνολο, ο δε Μπριάν Νταμπό είχε καλές και κακές στιγμές. Αυτό θα προσπαθήσει να διορθώσει μέσω της προσθήκης αμυντικού χαφ, υπόθεση η οποία για τον 61χρονο τεχνικό αποτελεί προτεραιότητα. Για την ακρίβεια, από τον Θόδωρο Καρυπίδη ζήτησε δύο προσθήκες. Επιθετικού και αμυντικού χαφ.

Στην πραγματικότητα, ψάχνει έναν δεύτερο Πίτερ Ετέμπο ούτως ώστε να λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα της αμυντικής μετάβασης αλλά και για να περιορίσει κάπως τα τρεξίματα των παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής ούτως ώστε να ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια στο δημιουργικό κομμάτι. Η απουσία δεύτερου αμυντικού χαφ σαν τον Ετέμπο «φόρτωσε» με περισσότερες ευθύνες τόσο τον Μάνου Γκαρθία όσο και τον Ματέο Γκαρσία οι οποίοι ως επί των πλείστων χρησιμοποιούνται ως εσωτερικοί μέσοι. Για τον ίδιο λόγο, προσάρμοσε αναλόγως την αμυντική τακτική της ομάδας. Γι’ αυτό θεωρεί ότι ο «δεύτερος Ετέμπο» θα τον απελευθερώσει. Κυρίως όμως θα κάνει πιο δημιουργική και παραγωγική την ομάδα του στην επίθεση, παράλληλα θα «μειώσει» τον… όγκο εργασίας στα δύο στόπερ τα οποία απορροφούν το σύνολο της πίεσης.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν υπάρχει πίεση του χρόνου για την τελική επιλογή, στην πραγματικότητα όμως αυτή υφίσταται. Θα είναι ευχής έργον για τον Πάρντιου να έχει τον αμυντικό χαφ που θέλει στην προετοιμασία που θα προηγηθεί της επανέναρξης του Πρωταθλήματος και κυρίως στα φιλικά παιχνίδια. Στο σκεπτικό του Βρετανού, ο παίκτης που θα έρθει μαζί με τον Πίτερ Ετέμπο θα είναι οι βασικοί αμυντικοί χαφ και οι Νταμπό, Σγούρος θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο. Πέραν των συζητήσεων για την πρόωρη λύση της συνεργασίας, καιρό τώρα έπαψε να πιστεύει στον Πάπε Σέικ Ντιόπ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.