Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά η Μπάγερν

Χρύσανθος Δοβλέτογλου23 Αυγούστου 2020

Η πρωτάρα σε τελικούς Παρί Σεν Ζερμέν πάλεψε, αλλά το γκολ του Κομάν με κεφαλιά στο 59' χάρισε το τρόπαιο (0-1) για 6η φορά στους Βαυαρούς.  

* Η στιγμή που ο Κομάν πετυχαίνει το νικητήριο γκολ

Η Μπάγερν έχασε μόλις στο 25' τον Μπόατενγκ με τραυματισμό, αλλά είχε τον Νόιερ σε καταπληκτική μέρα και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, και τόσο ο Νεϊμάρ, στο 18' σε τετ α τετ, όσο και ο Εμπαπέ στο 45' αφύλακτος μέσα στην περιοχή, σπατάλησαν τις ευκαιρίες που είχαν.  

Και οι Βαυαροί, βέβαια, απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο, και τις δύο με τον Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός είχε δοκάρι, μετά από γυριστό σουτ, στο 22' και στο 31' την κοντινή κεφαλιά του απέκρουσε ενστικτωδώς ο Νάβας.  

Στο δεύτερο μέρος η γερμανική «μηχανή» ανέβασε στροφές, προηγήθηκε, ενώ στο 63' ο Σίλβα έδιωξε πάνω στην γραμμή προβολή του Κομάν και απέτρεψε το 2-0. Η Μπάγερν από εκεί και πέρα απειλήθηκε, ουσιαστικά, για την ισοφάριση μόνο στο 70' όταν ο Νόιερ είπε «όχι» στον Μαρκίνιος. 

Η Μπάγερν κατάφερε, έτσι, να κατακτήσει φέτος το τρεμπλ, καθώς είχε σηκώσει τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο στη Γερμανία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.