Πρωτάθλημα στην Τούμπα από το 1959: 993+7=1000...

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Ο αυριανός αγώνας με τη Λαμία θα είναι ο 993ος που θα δώσει ο ΠΑΟΚστην Τούμπα για το Πρωτάθλημα, από την καθιέρωση της Α΄ Εθνικής, δηλαδή από το 1959, όπως ήδη έγραψε η Metrosport. Υπάρχει, όμως, μια ιδιαιτερότητα που... προσθέτει άλλους επτά αγώνες Πρωταθλήματος με παρόντα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.


Όπως εξηγεί ο Μιλτιάδης Κανώτας, ο μοναδικός συγγραφέας της ιστορίας του ΠΑΟΚ, με βάση πάντα το αξιόπιστο αρχείο του, εκτός από τους 992 αγώνες που έδωσε μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ στο γήπεδό του ως γηπεδούχος, υπάρχουν άλλοι επτά που τους έδωσε ως... φιλοξενούμενος! Είναι αγώνες με αντιπάλους τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις έδρες τους και αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχοι στη δική του έδρα.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα ήταν γηπεδούχος σε 1037 αγώνες. αλλά στο γήπεδο της Τούμπας έδωσε τους 992. Κι αυτό γιατί 43 αγώνες έγιναν σε άλλα γήπεδα, είτε λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ, είτε λόγω έργων ανακατασκευής και επιδιορθώσεων στην Τούμπα, ενώ άλλοι δύο δεν έγιναν ποτέ. Το 1987 με τον Διαγόρα Ρόδου, λόγω απεργίας των ομάδων και το 2018 με τον Ολυμπιακό, τότε που τραυματίστηκε... θανάσιμα, κατά παραγγελία των υπεύθυνων του Ολυμπιακού, ο προπονητής του, Οσκαρ Γκαρθία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.