Αυτός είναι ο Φάμπιο Μάρτινς που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Ζαΐρης05 Ιουνίου 2022

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να αποκτήσει ακραίους επιθετικούς και σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr έχει ήδη προταθεί στον Μπότο και εξετάζεται ο Φάμπιο Μαρτίνς

Πρόκειται για τον 29χρονο Πορτογάλο που από το καλοκαίρι του 2020 αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του. Αρχικά για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού στο Ριάντ και στην Αλ Σαμπά ενώ πέρσι το καλοκαίρι θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στην Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ Γουάντα. 

Εκεί υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας αλλά μέχρι πριν από μερικές ημέρες είχε τάσεις φυγής για αυτό και προτάθηκε μεταξύ άλλων στον ΠΑΟΚ και εξετάζεται η περίπτωση του από τον Ζοσέ Μπότο. Από την 1η Ιουνίου όμως θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς η ομάδα του άλλαξε προπονητή και πήρε τον επίσης Πορτογάλο Κάρλος Καρβαλιάλ που θα πρέπει να σημειώσουμε πως πέρασε και από την Ελλάδα, το μακρινό 2008 όταν προπονούσε τον Αστέρα Τρίπολης.

 Γιατί η αλλαγή προπονητή παίξει ρόλο; Γιατί ο Φάμπιο Μαρτίνς είναι «παιδί του» και μάλιστα ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε πρόσφατη συνέντευξη του, τον είχε χαρακτηρίσει ποδοσφαιρικό του «πατέρα». Την πρώτη του σεζόν με την Αλ Γουάντα σε 18 ματς κατάφερε να σκοράρει 8 φορές και να δώσει και δυο ασίστ. 

Ο ποδοσφαιριστής ποτέ στο παρελθόν δεν έχει παίξει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ποδόσφαιρο εκτός από την Πορτογαλία. Εχει φορέσει τη φανέλα της Πάκος Φερέιρα, της Τσάβες, της Μπράγκα και της Φαμαλικάο. Πέρσι τον Σεπτέμβριο η ομάδα από την Σαουδική Αραβία τον αγόρασε από την Μπράγκα βγάζοντας από τα ταμεία της το ποσό των 3.000.000 ευρώ. 

Συνολικά την τελευταία πενταετία έχει σκοράρει 40 γκολ και έχει μοιράσει 19 ασίστ. Ο ίδιος ο παίκτης έχει δώσει εντολή στον ατζέντη του να του βρει ομάδα στην Ευρώπη και κάπως έτσι προέκυψε ο ΠΑΟΚ αφού είναι γνωστό πως ψάχνει για ακραίο επιθετικό. Ο Φάμπιο Μαρτίνς αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Το καλοκαίρι του 2020 το όνομα του είχε ακουστεί και για ελληνικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.