Προτάσοφ: «Με τα χέρια προσπαθούμε να σταματήσουμε τα τανκς...»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2022

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και αντιπρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Όλεγκ Προτάσοφ.

«Θα το πληρώσει πολύ ακριβά, ήδη το πληρώνει», είπε αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, και ερωτηθείς αν οι Ουκρανοί είχαν υποψιαστεί τι θα γινόταν, είπε πως «ξέραμε ότι έχει περικυκλώσει την Ουκρανία, αλλά ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα, ότι οι Γερμανοί θα μας προστατεύσουν από τη Ρωσία».

Ο Προτάσοφ παραμένει στην Ουκρανία, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορεί, την ώρα που η οικογένειά του βρίσκεται στην Ελλάδα ασφαλής.

«Βοηθάμε με διαφορετικούς τρόπους, δεν παίρνουμε όπλα, αλλά μας λένε να μη βγαίνουμε στους δρόμους», περιέγραψε το ρόλο του μέσα στην κατάσταση, ενώ για το ποια είναι η καθημερινότητά τους στο Κίεβο, είπε πως «έχουμε συνηθίσει τους βομβαρδισμούς, πόλεμος είναι».

«Η κατάσταση αλλάζει κάθε μισή ώρα. Σειρήνες ακούμε και κατεβαίνουμε στα υπόγεια», συμπλήρωσε.

Ως προς τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών, είπε πως μέσα σε χρόνο ρεκόρ «οργανώσαμε γκρουπ και επαφές και ξέρουμε πού θα γίνει η επίθεση λίγο πριν γίνει».

Τέλος, υπογραμμίζοντας την αντίσταση που δείχνουν οι Ουκρανοί στη ρωσική εισβολή, είπε πως «προσπαθούμε με τα χέρια να σταματήσουμε τα τανκς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.