Πρόταση ΠΑΟΚ: Πρωτάθλημα 18 ομάδων και κεντρική διαχείριση

Metrosport Team03 Απριλίου 2020

Με αποφασιστικό τρόπο μπαίνει μπροστά ο ΠΑΟΚ στην δύσκολη εποχή στην οποία διέρχεται το ελληνικό (όπως και το παγκόσμιο) ποδόσφαιρο. Μέσω του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση που τον εκπροσώπησε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη στην Λίγκα, μεταφέρθηκε η θέση του συλλόγου που εκπορεύεται από την επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γεννά «μία ευκαιρία επανεκκίνησης για όλο το ποδόσφαιρο». Μάλιστα, ο Δικέφαλος φρόντισε να παρουσιάσει και τους βασικούς πυλώνες του πλάνου που προτείνει για να σταθεί όρθιο το ποδόσφαιρο στην μετα-κορωνοϊό εποχή.

Βασική θέση να ολοκληρωθεί η σεζόν, αν...

Ας αρχίσουμε όμως από την βασική θέση. Χθες το Δ.Σ της Λίγκας αποφάσισε ότι η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020. Στη νέα τηλεδιάσκεψη που θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν την καταλυτική ημερομηνία, θα έχει διαφανεί αν στις 24 θα είναι εφικτό να αρχίσουν προπονήσεις. Με βάση τα όσα συζητήθηκαν χθες, οι περισσότεροι προπονητές ζητούν τρεις εβδομάδες προπονήσεων μίνιμουμ για να είναι εφικτό για τους παίκτες να δώσουν αγώνες χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.

Κάτι που σημαίνει ότι το Πρωτάθλημα και η σεζόν θα είναι εφικτό να επαναρχίσει μέσα Μαΐου και να ολοκληρωθεί σε μία λογική, για τα δεδομένα, ημερομηνία. Αν όμως, αποφασιστεί νέα αναστολή λίγο πριν τις 24 του μήνα, τότε η διακοπή του πρωταθλήματος θα φαντάζει η καλύτερη λύση για να μην μπει σε κίνδυνο και η νέα σεζόν.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ωστόσο, έβαλε και δύο προϋποθέσεις για να συναινέσει ο Δικέφαλος στην διακοπή:

1. Να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας

2. Να γίνει ένα working group που θα συζητήσει με την Πολιτεία και τους φορείς τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα μιας διακοπής και να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για δέσμη μέτρων. Ήδη από χθες αποφασίστηκε από την Λίγκα να συσταθεί μία ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Κίνηση που είναι προς την κατεύθυνση που δείχνει ο ΠΑΟΚ.

Το αν η διακοπή γίνει με παύλα στον Πρωταθλητή (όπως φάνηκε χθες από την παρέμβαση Μαρινάκη ο Ολυμπιακός καίγεται να στεφθεί τροπαιούχος, έτσω και στα χαρτιά), δεν είναι της παρούσης, καθώς όπως τόνισε ο Γκαγκάτσης «δεν είναι ώρα να συζητήσουμε τα αποτελέσματα που θα παράξει μια ενδεχόμενη διακοπή όσον αφορά τη βαθμολογία, πριν την αποφασίσουμε. Οι μεγάλες ομάδες θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος και θα πρέπει να εξαντλήσουν τα περιθώρια να αποφασίσουν ομόφωνα».

Είναι, βέβαιο, πάντως ότι σε μία τέτοια περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα σταθεί υπέρ της μη ανακήρυξης πρωταθλητή, αφού δεν θα έχει ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα και η UEFA δίνει την δυνατότητα να δηλωθούν ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χωρίς να ανακηρυχθεί πρωταθλητής.

Aποκάλυψη: Το σχέδιο για την επόμενη μέρα

Το σημαντικότερο όμως είναι το σχέδιο για την μετα-κορωνοϊό εποχή, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, μέσω του Γκαγκάτση. Ο Δικέφαλος, λοιπόν, είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και όπως αποκαλύπτει η «Μ», προτείνει ένα κλειστό Πρωτάθλημα 18 ομάδων χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ.

Παράλληλα, βάζει στο τραπέζι την ιδέα της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών με ενισχυμένα συμβόλαια για τους «μικρομεσαίους» για να μπορέσουν να αντέξουν τις συνέπειες της κρίσης που φέρνει ο κορωνοϊός. Ο ΠΑΟΚ γίνεται μπροστάρης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις που θα συμβάλλουν στην βιωσιμότητά του στην επαγγελματική του μορφή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.