Πρόταση από τον πατέρα του Άλκη: «Να φορέσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τη φανέλα του Άρη και το αντίστροφο»

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αριστείδης Καμπανός μίλησε με το μεγαλείο ψυχής που τον διακρίνει στο Metropolis 95.5 για τον στόχο ζωής που έχει βάλει μετά την δολοφονία του γιου του, Άλκη.

«Θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό άνθρωπο. Απλώς αυτά είναι λόγια καρδιάς μετά από σκέψη. Αυτή την πόλη την αγαπούσα και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να την αγαπώ. Θέλω να είναι ο χαμός του παιδιού μου ένα σημείο αναφοράς. Φτάνει πια ο διχασμός, πρέπει να βλέπουν τον αγώνα, να ζητωκραυγάζουν για τις ομάδες, αλλά να φτάνουμε σε τέτοια σημεία; Ήμαρτον...» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Απευθύνομαι κυρίως στα παιδιά, στα μικρά παιδιά που τώρα αρχίζουν να γίνονται φίλαθλοι σε κάποια ομάδα. Οι μεγαλύτεροι δεν ξέρω τι βιωματικές καταστάσεις έχουμε. Εγώ εξεγηρόμουν και ο Άλκης με συνέφερνε όταν βλέπαμε κάποιον αγώνα. Ήταν πράος ακόμη και στην παρακολούθηση του αγώνα. Δεν ξέρω αν μπορώ να τα πείσω τα παιδιά μόνος μου. Χρειάζομαι την βοήθεια όλου του κόσμου και των γονιών. Ακόμη και αυτών που συνεχίζουν να διαφωνούν, να βρουν κάποιους από την άλλη ομάδα και να συζητήσουν τι δεν τους αρέσει. Να παρακολουθήσουν μαζί ένα παιχνίδι. Είναι αγώνας χαράς.

Λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Δεν παίρνω εγώ κάποια πρωτοβουλία. Είναι αυθόρμητες πρωτοβουλίες κάποιων φιλάθλων γι' αυτό και χθες πήγα παρακολούθησα τον αγώνα μεταξύ Καβάλας και Δράμας. Είχαν και εκεί κάποια έχθρα και πήρα ελπίδα ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι. Αν έχω την ψυχική δύναμη να ακολουθήσω τις πρωτοβουλίες θα το κάνω και θα ακολουθήσω οποιαδήποτε δράση που θα είναι για το καλό. Πρέπει να συνέλθουμε σαν Ελλάδα. Λέγαμε στην κρίση ότι φτάσαμε στο χαμηλότερο σημείο. Λέγαμε ότι σαν Ελλάδα δίναμε τα φώτα του πολιτισμού και εδώ έκλεισαν. Πρέπει να ξυπνήσουμε.»

Τόνισε για το αν βρεθεί στον αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ: «Μου είπαν κάποιες ιδέες. Μία πρόταση τρελή, δεν ξέρω αν είναι σε φιλικό ή επίσημο παιχνίδι, θα είναι να φορέσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τις φανέλες του του Άρη και του Άρη να φορέσουν του ΠΑΟΚ και να κάνουν τον αγώνα. Να μπει ο κόσμος και να δούμε ποιους θα υποστηρίζουν. Ίσως και να είμαι λιγάκι... τρελός. Θα προσπαθήσω να μαζέψω τον εαυτό μου και να πάω στον αγώνα. Δεν είναι μόνο οι φίλαθλοι είναι και τα προεδρεία. Ο κ. Σαββίδης με τον κ. Καρυπίδη ας βρεθούν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν και να αφήσουν τους παίκτες να αγωνίζονται. Θέλω να τηρώ την υπόσχεσή μου, θα είμαι σε έναν αγώνα φιλικό ή επίσημο.

Δεν θέλω να με χειροκροτήσουν. Θέλω να κρατήσουν σε έναν αγώνα τη στάση που πρέπει και να χειροκροτήσουν τους παίκτες και τον εαυτό τους. Έβλεπα NBA και ξένα πρωταθλήματα με τον Άλκη και έβλεπα πολιτισμό. Πέρασα στον στρατό δύσκολες καταστάσεις και προσπαθούσα να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου. Έπεφτα, σηκωνόμουν. Δεν θέλω, όμως, να μιλήσω για τον εαυτό μου.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.