Προτάσεις… λιτότητας στον μπασκετικό Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος09 Μαΐου 2020

Στο πλαίσιο των φιλολογικών συζητήσεων που μπορούν να γίνουν στην παρούσα φάση, ο Αρης ήδη περιέγραψε σε ποια οικονομικά δεδομένα μπορεί να κινηθεί ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Για την ακρίβεια, ήδη έβαλε ποσά στο τραπέζι, στις συζητήσεις που έγιναν με τους Δημήτρη Φλιώνη, Μιχάλη Λούντζη αλλά και τον Γιάννη Αγραβάνη.

Η πρόθεση διατήρησης του Δημήτρη Φλιώνη στην ομάδα είναι δεδομένη από την πλευρά του Σάββα Καμπερίδη, εξάλλου μεταξύ των δύο ανδρών υπάρχει ιδιαίτερη σχέση δεδομένου του ότι ο προπονητής του Άρη γνωρίζει τον νεαρό γκαρντ από τα… μπασκετικά γεννοφάσκια του.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη περιγράφηκε στον αθλητή το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί η ομάδα και φυσικά αυτό περιλαμβάνει μειωμένες απολαβές σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σε ότι αφορά τους Μιχάλη Λούντζη, Γιάννη Αγραβάνη, υπάρχει πρόθεση απόκτησής τους με πολυετή (σπονδυλωτά) συμβόλαια συνεργασίας όπου ο μέσος όρος των χρημάτων που θα εισπράττουν οι παίκτες δεν θα ξεπεράσει τα 20-23 χιλιάδες ευρώ. Από τις (μέχρι στιγμής) συζητήσεις γίνεται αντιληπτό και το ύψος του αγωνιστικού προϋπολογισμού. 

Για παράδειγμα, ανεξαρτήτως του τι περιλαμβάνει το συμβόλαιο του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς για την ερχόμενη σεζόν, είναι εξίσου προφανές ότι για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις παραμονής του παίκτη στην ομάδα θα πρέπει να μειωθούν οι απολαβές του κατά τουλάχιστον 60% καθώς το ενδεχόμενο να διατηρηθεί η σύμβαση των 130.000 ευρώ, δεν έχει καμία πιθανότητα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. 

Πριν από περίπου δύο μήνες, μεταξύ του παίκτη και του Σάββα Καμπερίδη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας, αυτό θα γίνει και τώρα αλλά με απολαβές μειωμένες κατά τουλάχιστον 40% σε σχέση με τις φετινές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.