Πρωταγωνιστής για τη Νέα Τούμπα ο Ιβάν, για να γευτεί την επίτευξη του ιερού στόχου

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Ιουνίου 2022

Οι αγκυλώσεις του κρατικού μηχανισμού και ο δαίμονας της γραφειοκρατίας στο ελληνικό δημόσιο είχαν απογοητεύσει τον Ιβάν Σαββίδη και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εκείνος, έμπειρος επιχειρηματίας, έκανε υπομονή και περίμενε σιωπηλός, έχοντας ηγηθεί της προσπάθειας να ετοιμαστούν όλα στην εντέλεια και να αποτυπωθούν με τον τρόπο που πρέπει στο Προεδρικό Διάταγμα που θα άνοιγε τον δρόμο για την κατασκευή της Νέας Τούμπας. 

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, όπως ήταν φυσιολογικό, είχαν αρχίσει να απογοητεύονται και να αμφιβάλουν αν ποτέ θα γίνει το όνειρο παργαματικότητα. Αλλωστε, δεν μπορούσαν να “ζήσουν” το θέμα από κοντά, ώστε να ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες για να κάνουν σωστές εκτιμήσεις.

Και όμως. Η υπομονή του Ιβάν και των συνεργατών του δικαιώθηκε. Δικαιώθηκαν όλες οι ενέργειες που έγιναν (και ήταν πάρα πολλές), ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση στην πιο κρίσιμη καμπή της, στην έκδοση δηλαδή και τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος. Αντίθετα, ευτυχώς διαψεύστηκαν οι αμφιβολίες του κόσμου. Και τώρα, όλα δείχνουν ότι η κατασκευή της Νέας Τούμπας μπαίνει στη φάση της υλοποίησής της.

Πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να τελειώσει το έργο; Οι ρεαλιστικοί υπολογισμοί των ειδικών δίνουν 2,5 με 3. Αυτός είναι και ο στόχος του Ιβάν. Να γιορτάσει ο ΠΑΟΚ στο νέο σύγχρονο σπίτι του τα 100α γενέθλιά του. Μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Φυσικά μπορεί. Αρκεί οι εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή να μην καθυστερήσουν αδικαιολόγητα και όλοι όσοι πρέπει να ασχοληθούν να το κάνουν με συνέπεια και ευσυνειδησία.

Είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει τεράστια οφέλη, σε όλα τα επίπεδα, από τη χρήση αυτού του γηπέδου. Επίσης, είναι αυτονόητο, αλλά θα το επαναλάβουμε, γιατί όλοι μας οφείλουμε να μην το ξεχνάμε, ότι η κατασκευή της Νέας Τούμπας θα είναι ό,τι περισσότερο και ό,τι σημαντικότερο θα έχει προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Πιο σημαντικό ακόμη και από τους πολλούς τίτλους που κατέκτησε η ομάδα επί των ημερών του και από τους επόμενους που θα κατακτήσει. Χωρίς τον Ιβάν, που από το 2006, όταν εκδήλωσε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ, έθετε ως προτεραιότητα την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, αυτό το όραμα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

ΥΓ. Και κάτι ακόμη: Εχω την αίσθηση ότι η ευχάριστη εξέλιξη στο θέμα του γηπέδου θα “ζεστάνει” τον Ιβάν και πολύ σύντομα θα τον δούμε να εμφανίζεται πάλι στο προσκήνιο. Οχι για να δώσει άμεσες απαντήσεις στα λασπολογήματα, αλλά για να βιώσει με όλες τις αισθήσεις του την επίτευξη ενός στόχου που ο ίδιος θεωρούσε ιερό. Προβλέπω ότι θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ανέγερση της Νέας Τούμπας. Ο άνθρωπος που θα δώσει το σήμα για την έναρξη και θα σημάνει τη λήξη, όταν έρθει η ώρα να καλέσει τον λαό του ΠΑΟΚ στην πρώτη συγκέντρωση στο νέο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.