Πρώτα δείγματα ενόψει!

Metrosport Team29 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας 

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει τους φιλικούς αγώνες οι οποίοι επιτελούν ένα και μόνο σκοπό: να δει ο προπονητής σε τι κατάσταση είναι το υλικό του, να αξιολογήσει τους καινούργιους παίκτες και να αρχίσει να σχεδιάζει το πως θα εντάξει αυτούς σε ένα σύνολο αξιόμαχο. 

Ένα σύνολο που να μπορεί φέτος να διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή αλλά και να περάσει τουλάχιστον στους ομίλους στην Ευρώπη. Όλοι μας έχουμε μια μικρή έστω αγωνία στο να δούμε και να διακρίνουμε τα πρώτα ψήγματα απόδοσης και κυρίως ικανότητας από αυτούς που ήρθαν χωρίς αυτό να σημαίνει απολύτως τίποτε μιας και κάποιος παίκτης χρειάζεται αρκετό χρόνο για να δέσει με το σύνολο. 

Ωστόσο κάποια πρώτα στοιχεία φαίνονται και αυτά είναι που προσπαθεί ο κάθε φίλαθλος να υφαρπάξει από μια εικόνα και να μεταποιήσει την αίσθηση στο μυαλό του προκαλώντας ένα ευχάριστο συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που τα τελευταία δύο χρόνια ο παοκτσής φίλαθλος ελάχιστες φορές το είχε. 

Αυτό συνέβη διότι επί το πλείστον οι μεταγραφές και οι παίκτες που ήρθαν δεν στάθηκαν ικανοί να κάνουν τη διαφορά και να επαναφέρουν τον Δικέφαλο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλήθεια είναι ότι έγιναν αρκετές μεταγραφές αλλά μόνο δυο τρεις παίκτες στάθηκαν αντάξιοι των στόχων που ήθελε να πιάσει ο ΠΑΟΚ. 

Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να σταθούν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο ο ΠΑΟΚ να μη διαθέτει λύσεις κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια αλλά και αυτοί να πάνε «πίσω» και τους υπόλοιπους. Ακόμη ο προπονητής φοβούμενος για τα αποτελέσματα χρησιμοποίησε υπέρ το δέον τους ίδιους παίκτες με αποτέλεσμα να έρθει η κόπωση και εντέλει η αποτυχία. 

Φέτος ο Λουτσέσκου έχει ένα πολύ δύσκολο έργο αλλά όχι με την ίδια έννοια που το είχε πέρυσι. Τον πρώτο που πρέπει να προπονήσει και να μεταβάλει είναι ο εαυτός του. Θα μπει σε ένα εντελώς καινούργιο προπονητικό τρόπο λειτουργίας και θα κληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν κυρίως πρόσωπα που τα βλέπει πρώτη φορά.

 Ιδίως με το στοίχημα που του έχει θέσει η διοίκηση και θεωρεί ως απαγορευτικό το να μην μπει δηλαδή ο ΠΑΟΚ στους ομίλους λόγω της σημαντικής εισροής χρημάτων που επιφέρει αυτή η πρόκριση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Κατά τη γνώμη μας – που προφανώς είναι και γνώμη των υπευθύνων μεταγραφών- χρειάζονται ακόμη τρεις παίκτες που μάλιστα ίσως να αποτελούν και τις ακριβότερες περιπτώσεις. 

Στην ουσία δηλαδή τρεις βασικές επιλογές λείπουν ακόμη από τον προπονητή. Όμως δεν είναι κάτι το μη λελογισμένο. Κάτι που γινόταν τις περασμένες χρονιές όπου βλέπαμε παίκτες να έρχονται όταν το ρολόι σήμαινε 12 την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Συμπερασματικά αναμένουμε να διαπιστώσουμε το πως θα μεταβάλει ο ίδιος ο Λουτσέσκου κατ’ αρχάς την νοοτροπία του και στη συνέχεια πως αυτή θα γίνει χρήσιμη ή όχι στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.