Πρόσθετα παράδοξα των Αμερικανικών εκλογών

Αλέξανδρος Τσίγγος03 Δεκεμβρίου 2020

Του Αλέξανδρου Τσίγγου

Κανένας μέχρι σήμερα που ήταν ήδη πρόεδρος και που έλαβε το 75 τοις εκατό της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ δεν έχει χάσει ποτέ εκλογές.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε πάνω από το 90% των πρωταρχικών ψήφων προτίμησης. Όπως αποδεικνύεται, η πρωταρχική νίκη του Trump ήταν υψηλότερη από εκείνη των Eisenhower, Nixon, Clinton και Obama. Πράγματι, ο Τραμπ είναι ο μόνος από τους πέντε κατεστημένους στον Λευκό Οίκο προέδρους από το 1912 και λαμβάνει πάνω από το 90% των πρωταρχικών ψήφων.

Ακόμα μια πρωτιά: «Ο Πρόεδρος Τραμπ κέρδισε κάθε κομητεία σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από την κομητεία του Clallam County στην Washington», και οι Πρόεδροι - οι υποψήφιοι που ήταν ήδη ένοικοι του Λευκού Οίκου- δεν έχουν χάσει εθνικές εκλογές αφού κέρδισαν τις κομητείες των ΗΠΑ. Επιπλέον, ο Πρόεδρος Τραμπ εξασφάλισε περισσότερες από 10 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους στις εκλογές του 2020. Και σκεφτείτε, κανένας νυν πρόεδρος τα τελευταία 150 χρόνια δεν κέρδισε 10 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους σε μια εκλογική εκστρατεία και έχασε!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.