Αρης: Πρόσθεσε εμπειρία και προσωπικότητα στον άξονα ο Ντιαγέ

Γιώργος Στράντζαλης28 Αυγούστου 2021

Η μεταγραφή του Μπαντού Ντιαγέ από την αγγλική Στόουκ ήταν η πρώτη (χρονικά) υπέρβαση που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι». Μετά ακολούθησαν αυτές των Ιτούρμπε και Καμαρά, οι οποίες προκάλεσαν αρκετό… θόρυβο.

O Σενεγαλέζος κεντρικός μέσος ήρθε στον Αρη προκειμένου να γίνει ο ηγέτης του άξονα. Αυτό τουλάχιστον δείχνει από τις πρώτες του εμφανίσεις στα φιλικά που χρησιμοποιήθηκε. Είναι το “box to box” χαφ, που έχει την ποιότητα να συμβάλει αμυντικά ως “6άρι” και επιθετικά ως “8άρι” στην προώθηση του παιχνιδιού της ομάδας. Ταχύτατος, δυνατός και με καλή τεχνική κατάρτιση φαίνεται να “δένει” πολύ γρήγορα με το υπόλοιπο σύνολο. 

Η παρουσία του στο νευραλγικό χώρο του κέντρου χαρακτηρίζεται καταλυτική, αφού δεν είναι μόνο η δουλειά που κάνει ο ίδιος, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει και τον παρτενέρ του. Εν προκειμένω τον Λούκας Σάσα, με τον οποίο έπαιξε τα περισσότερα λεπτά ως δίδυμο στον κεντρικό άξονα. Ο Βραζιλιάνος αισθάνεται περισσότερο σίγουρος με τον Ντιαγέ δίπλα του κι αυτό του δίνει περισσότερο πεδίο δράσης στην επίθεση. Το είδαμε αυτό να λειτουργεί με αποτελεσματικό τρόπο στο τελευταίο φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο Σάσα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δύο ασίστ και πάτησε πολλές φορές στο αντίπαλο “κουτί”. 

Σίγουρα περισσότερες απ’ όσες μας είχε συνηθίσει. Η ηγετική φυσιογνωμία του Ντιαγέ, σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, λειτουργούν προς όφελος του προπονητή και συγκεκριμένα σε αυτό που θέλει να παίξει. Ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο με βοήθειες από τον άξονα και παιχνίδι το οποίο θα ξεκινάει από το πεδίο δράσης των δύο αμυντικών του χαφ. Ο Αρης με την προσθήκη του Σενεγαλέζου απέκτησε προσωπικότητα και εμπειρία, προσθέτοντας στον άξονά του περισσότερη κινητικότητα. 

Αυτό που περιμένουν πλέον στην ομάδα είναι ο Ντιαγέ να πάρει… επ’ ώμου τη μεσαία γραμμή και από εκεί οι «κιτρινόμαυροι» να αρχίζουν να “χτίζουν” το παιχνίδι τους. Κι όσο περνάει ο καιρός και ο 3οχρονος μπαίνει καλύτερα στο… πνεύμα της ομάδας, πατάει καλύτερα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτελέσει έναν από τους παίκτες-κλειδιά στη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.