Προστατέψτε και προστατευθείτε!

Αρις Νικολάκης05 Ιανουαρίου 2022

Δεν μπορεί η εικόνα με τα κρούσματα στις ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής – τη λένε και Σουπερλίγκα αλλά η ουσία παραμένει η αυτή – να μην είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας. Είναι και παραείναι, λέμε εμείς. Κι όποιος διαφωνεί; Να μας συμπαθεί…

Δεν μπορεί επίσης, να τηρούνται όλα τα μέτρα στις ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής. Σε ό, τι φορά τουλάχιστον, την εξωγηπεδική διαγωγή των μελών των ομάδων τους. Δεν τηρούνται ούτε καν τα μισά, λέμε εμείς. Κι είπαμε: Όποιος διαφωνεί; Να μας συμπαθεί…

Ως εκ τούτων οι αναβολές είναι στην ημερήσια διάταξη. Με το αλαλούμ να κυριαρχεί στις εξελίξεις. Και το Πρωτάθλημα να γίνεται άνω κάτω επειδή… Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κυρίως εκτός γηπέδων. Δίχως τούτο να σημαίνει πως τηρήθηκαν απόλυτα εντός. όλα κι όλα.

Και στην Α΄ Εθνική λοιπόν, όπως και στην κοινωνία ο Κορωνοϊός… Βρίσκει και κάνει! Του δίνουμε χώρο και κάνει.

Δεν θα μπορούσε, να αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα της έλλειψης πλήρους προσωπικής ευθύνης στο ποδόσφαιρο ειδικότερα – επί παραδείγματος αναφέρουμε την Α΄ Εθνική – όπως και στην κοινωνία, γενικότερα. Τρόπος ζωής της κοινωνίας είναι το ποδόσφαιρο, βλέπετε.

Οι αναβολές φορτώνουν ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό πρόγραμμα. Διαμορφώνουν ακόμη δυσκολότερες συνθήκες για ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όπως ο ΠΑΟΚ. Ίσως – λέμε: Ίσως επειδή τα πάντα ρει επί Κορωνοϊού – αύριο, μεθαύριο ο ΠΑΟΚ να μην έχει τα κρούσματα τα οποία έχει τώρα. Δεν αποκλείεται φυσικά, να έχει και περισσότερα. Όχι απλά, ο ΠΑΟΚ αλλά κάθε ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής εάν κι εφ όσον δεν τηρηθούν αυστηρά και κυρίως, εξωγηπεδικά τα μέτρα προστασίας… Δεν αποκλείεται φυσικά, να έχει και λιγότερα. Είναι πάντως, δεδομένο εάν κι εφ’ όσον δεν έχει – βάλει ο Θεός μυαλό σε ανθρώπους – θα έχει σίγουρα περισσότερο αγωνιστικό φόρτο. Διαφωνείτε;

Με λίγα λόγια; Είτε έτσι, είτε αλλιώς οφείλουν και στον εαυτόν τους και στις οικογένειες τους, όπως όλοι μας εξάλλου, οι ομάδες των ΠΑΕ της – επί παραδείγματι Α΄ Εθνικής – να προστατεύονται και να προστατεύουν παντί τρόπω. Τα αποδυτήρια τους είναι σαν τις σχολικές αίθουσες. Ένας πάει ως κρούσμα ανεξέλεγκτο. Δέκα φεύγουν!

Πέρα από την προσευχή μας, για να είναι όλος ο κόσμος καλά και φυσικά, για να είναι καλά και τα μέλη κι οι οικογένειες των μελών των ομάδων των ΠΑΕ της – επί παραδείγματι – Α΄ Εθνικής… Δεν μπορούμε, να κάνουμε κάτι περισσότερο. Η προσευχή μας και μόνο για όλους αυτούς είναι δεδομένη.

Δεν αρκεί, φυσικά. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Οι σύγχρονοι απόγονοι τους άντε και να κινούν με τα χίλια ζόρια, το δακτυλάκι της μιας χείρας τους…

Ο καταραμένος Κορωνοϊός πάντως, ουδόλως εμποδίζει την δράση του ΠΑΟΚ στα – με την ευρειών διαστάσεων έννοια της λέξης – μεταγραφικά. Δίχως να προσδοκούνται θαύματα. Προσδοκούνται απλά. Ενδείξεις – καλοδεχούμενες κι οι αποδείξεις από τους φίλους του «δικέφαλου» - πως κάτι αλλάζει στο θέμα αυτό!

ΥΓ 1 : Είναι κρίμα. Είναι κι άδικο μία πόλη ολόκληρη με ατσαλάκωτη κοινωνία και με πορεία ανθρωπιάς… Να τσαλακώνεται από τη μία στροφή απανθρωπιάς. Συμβαίνει όμως, στη Νάουσα με την εν ψυχρώ δολοφονία της σκυλίτσας τυφλής, του εμβλήματος αγάπης αφοσίωσης κι ευγνωμοσύνης ζώο σε άνθρωπου!

ΥΓ 2 : Θα αφήσει η κοινωνία της Νάουσας, να την κατατρέχει αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία; Θα ανεχθούν οι αρχές της Ηρωικής Πόλης αυτήν την κηλίδα στην εικόνα της; Η σιωπή όσων ξέρουν και δε μιλούν την κάνει ολοένα κι εντονότερη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.