Προσπάθησε, όλα του πήγαν στραβά πληρώνει όμως και τις αμαρτίες άλλων

Δημήτρης Μπούζας04 Οκτωβρίου 2022

Καλός στο πρώτο και εξαφανισμένος στο δεύτερο, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, απέναντι σε μια ομάδα μέτρια, η οποία είχε όμως στον πάγκο έναν πολύ έξυπνο προπονητή.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή αγωνιστική συμπεριφορά στο πρώτο 45λεπτο και έφυγαν στα αποδυτήρια προπορευόμενοι στο σκορ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειχνε ικανός να αναστρέψει και την ψυχολογία, αλλά και την ροή της αναμέτρησης, εκτός... συγκλονιστικού απροόπτου. 

Να όμως που αυτό το απρόοπτο έρχεται κάπως τακτικά στον ΠΑΟΚ για να αλλάξει τα πράγματα και πολλές φορές και την μοίρα ενός παιχνιδιού. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε βέβαια η ψυχρολουσία της ισοφάρισης, στην οποία θα πρέπει να προστεθεί και το σοκ από το νέο τραυματισμό του Ολιβέιρα. Του χθεσινού σκόρερ, που όπως φαίνεται τον κυνηγάει και τον χτυπάει αλύπητα η κακή του μοίρα. Από εκεί και πέρα... ήρθε και η συνηθισμένη «πτώση» με την καθιερωμένη μεταμόρφωση προς το κακό και τον κόουτς να αγχώνεται και να υποπίπτει σε αλεπάλληλα λάθη, τα οποία προσέθεταν περισσότερο προβληματισμό, στους ήδη αγχωμένους παίκτες του. 

Οπως προαναφέραμε στο ξεκίνημα του σχολίου, η ομάδα προσπάθησε και κάτι πέτυχε στο μισό του αγώνα. Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική. Έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και το πισωγύρισμα ήταν οδυνηρό. Πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά αισιόδοξο κλίμα, με τον κόσμο να ξαναβρίσκει τον ενθουσιασμό του και με την παρουσία του χθες το βράδυ ότι ήταν αποφασισμένος να βοηθήσει και να στηρίξει την ομάδα του τη νέα χρονια, παρά το γεγονός ότι οι έχοντες την ευθύνη (διοίκηση, κόουτς, τεχνικός διευθυντής) δεν φρόντισαν να κάνουν το ίδιο. Να την βοηθήσουν δηλαδή και να την στηρίξουν, ενισχύοντας το έμψυχο υλικό της.

Ο κόσμος λοιπόν έκανε το καθήκον του και θα συνεχίσει να το κάνει, όσο και αν κάποιοι άλλοι προσπαθούν να του κλείσουν τα μάτια, για να μην βλέπει τα όσα καταστροφικά έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, τις συνέπειες των οποίων πληρώνει η ομάδα του. Πληρώνει ασφαλώς ο ΠΑΟΚ αμαρτίες όπως αυτές τις πολλές θα έλεγα που έχει το δίδυμο κόουτς και τεχνικού διευθυντή, αλλά και μερικές από τις ευθύνες των εμπίστων του Ιβάν, που αντί να ολοκληρώνουν έτοιμες και αναγκαίες μεταγραφές, τις οδηγούν σε ναυάγια, χειροκροτούμενοι από την κλάκα των σιτιζόμενων δημοσιογράφων του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. 

Πιστεύω πως δεν περνάει ούτε σαν υποψία από το μυαλό σας πως ήταν για μένα η χθεσινή βραδιά μια ευκαιρία για να ξύσω πληγές. Οι αναγνώστες τη στήλης πολλές φορές ίσως και να αγανάκτησαν μαζί μου με τις αλεπάλληλες προειδοποιήσεις μου και την επιθυμία μου να αφυπνίσω συνειδήσεις και να αποτρέψω εφησυχασμούς, τους οποίους καλλιεργεί η γνωστή παρτίδα των καθοδηγούμενων και εξαρτημένων κονδυλοφόρων και μικροφώνων. Οι τελευταίοι συμπορεύονται με το δίδυμο (κόουτς και τεχνικού διευθυντή, προφανώς και διοίκησης), αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο και υποχρεώνοντας τον να πιστέψει πως με αυτό το ρόστερ μπορεί μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ να έχει φιλοδοξίες μεγάλων διακρίσεων. 

Ο σοφός λαός λέει πως με τις πορδές δεν βάφεις αυγά και δυστυχώς στον ΠΑΟΚ ακούμε συχνά – πυκνά τέτοιες πορδές. Οι οποίες μας ενημερώνουν οτι πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί στον ΠΑΟΚ παίζουν παίκτες δεύτερης και τρίτης κλάσης, που σε άλλες καταστάσεις δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την Τούμπα. Να μην αναφερθούμε σε ονόματα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι η σκληρή αλήθεια πως κάποιοι από τους νεοφερμένους δεν θα έπαιζαν ούτε σε ερασιτεχνικές ομάδες. Επειδή όμως τους έφερε ο συμπαθέστατος Μπότο, επιβάλλεται να παίξουν βασικοί. Αυτό άλλωστε το διαπιστώσατε και χθες.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, επαναλαμβάνουμε οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δυστυχώς δεν διατηρήθηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Σε ατομική απόδοση ο Κοτάρσκι έχει τη μισή ευθύνη για το δεύτερο γκολ και την άλλη μισή την έχει ο παντελώς άσχετος από ότι τουλάχιστον έδειξε στο πρώτο παιχνίδι, πολυναναμενόμενος και πολυδιαφημιζόμενος Νάσμπεργκ. Με καλές και κακές στιγμές ο Λύρατζης, λίγο νευρικός αλλά μαχητής ο Ινγκασον. Δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα πράγματα από τον ηρωικό αρχηγό, που δίνει και την ψυχή του. 

Αλλά ως πότε οι άσχετοι θα αφήνουν γυμνό τον ΠΑΟΚ και θα εκθέτουν και τα σύμβολα της ομάδας; Κούρτιτς και Αουγκούστο μπορείς να πεις ότι πήγαν καλά στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και χάθηκαν στην επανάληψη. Κορυφαίος και μεγάλη ψυχή ο Ζίβκοβιτς. Ο Νάρεϊ δεν βοηθήθηκε στο χθεσινό παιχνίδι όσο έπρεπε. Η γκαντεμιά του συμπαθέστατου Ολιβέιρα δεν έχει προηγούμενο. Ο Ντάντας, πανομοιότυπη η εικόνα του σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Καλός στο πρώτο, εξαφανίζεται στο δεύτερο. Αίσθηση προκάλεσαν οι αλλαγές του τελούντως σε σύγχυση Λουτσέσκου. Η πρώτη βόμβα ήταν στη θέση του Ολιβέιρα να μπει ο Μπίσεσβαρ! 

Η δεύτερη στο 85΄να βάλει δύο νέα παιδιά να αλλάξουν τι; Προφανώς θα ήθελε να ανανεώσει το σενάριο του χτισίματος της νέας ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι; Το γνωστό άλλοθι και πολυτραγουδισμένο παραμύθι; Αν ήταν αυτός ο στόχος του θα πρέπει να μας απαντήσει γιατί χωρίς να έχει άλλον σέντερφορ και όντας επιρρεπής στους τραυματισμους ο Ολιβέιρα, έδωσε τον Κούτσια.

Εκτός βέβαια εάν σκέφτεται ότι ο Τόμας είναι σέντεφορ που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις σε αυτήν την θέση. Η διαιτησία; Μάλλον δεν υπήρχε διαιτητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχε εκτός και αυτός ήταν το VAR. Κλείνω το σχόλιο μου όπως κάθε χρόνο, προσευχόμενος για τα αετόπουλα που και χθες ήταν εκεί στην Τούμπα και φτερούγιζαν ανάμεσα στις χιλιάδες φίλων της ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.