Ύπουλη... πράσινη προπαγάνδα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης16 Μαΐου 2022

Έχουμε μπει σε ρυθμούς τελικού, αλλά και του αυριανού αγώνα πρωταθλήματος, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θέλει ξεκάθαρα την νίκη για να “κλειδώσει” την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και με τον “αέρα” της νίκης - ψυχολογίας που θα τον συνοδεύσει, εν όψει του τελικού, να διεκδικήσει και να κατακτήσει ένα ακόμη Κύπελλο.

Η στόχευση επικεντρώνεται στα αγωνιστικά, εκεί καθαρά τον πρώτο λόγο έχει ο Λουτσέσκου με τις επιλογές του να αυξάνονται στον απόλυτο βαθμό. Όμως καλό είναι να μην ξεχνάμε, πόσο ...υποχθόνια πολλές φορές είναι η προπαγάνδα που διοχετεύεται από τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ. 

Πρόκειται για την γνωστή ύπουλη, διαχρονικά το αναφέρουμε, πράσινη προπαγάνδα. Για κάθε είδους θέμα. Ναι, ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο εχθρός του (μέσα στο γήπεδο και με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους αναφέρομαι), αλλά πάντα στο παρελθόν αυτή η προπαγάνδα από κύκλους προσκείμενους στον Παναθηναϊκό, σχεδόν πάντα, αποπροσανατόλιζε. Το είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και στον τελικό του 2014.

Δεν πρέπει να πέσει ο ΠΑΟΚ στην παγίδα. Σε οποιαδήποτε παγίδα, τέτοιου είδους. Ναι, η ερυθρόλευκη παραπληροφόρηση αποτελεί τον βασικό “αντίπαλο” στις εκτός γηπέδου αναφορές, όμως η ύπουλη πράσινη προπαγάνδα (καθαρό είναι το παράδειγμα με τον Κούρτιτς) δεν πρόκειται να σταματήσει.

Το βασικό είναι ο ΠΑΟΚ να παραμείνει συσπειρωμένος, να απαντά άμεσα σε κινήσεις που θα γίνουν και το θεωρώ δεδομένο και “θωρακισμένος” να διεκδικήσει ένα ακόμη Κύπελλο, μία ακόμη κούπα για να κάνει χαρούμενους τους οπαδούς του.

Δυστυχώς επί δεκαετίες, αυτή η ύπουλη πράσινη προπαγάνδα, έβρισκε πρόσφορο έδαφος και εδώ, αποπροσανατόλιζε την φίλαθλη κοινή γνώμη στην Βόρεια Ελλάδα, εκτιμώ όμως πως πλέον και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζεται με το ίδιο σκεπτικό, όπως ακριβώς ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ. Οι ομάδες δηλαδή που αποτελούσαν επί δεκαετίες το πρώην ΠΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.