Προσοχή, γιατί μπορεί να θελήσει να εμφανιστεί στην Τούμπα και να κάνει τον «καμπόσο»...

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Φεβρουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Στην Ελλάδα του 2020 είναι ντροπή να συζητάμε για το αν θα πάει ή πρέπει να πάει ο πρόεδρος μιας ομάδας στο γήπεδο μιας άλλης. Είναι ξεφτίλα. Αλλά η λέξη “ξεφτίλα” είναι, δυστυχώς, ταυτισμένη με ορισμένα πρόσωπα, τα οποία, με την ελεεινή τακτική τους, γίνονται αναγκαστικά αντικείμενο τέτοιων συζητήσεων.

Θα “ανεβεί”, λοιπόν, στην Τούμπα ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Ο Θεός και η ψυχή του. Πάντως, έχει δύο λόγους να εμφανιστεί και έναν να μην εμφανιστεί. Από τη μία πλευρά, ίσως φοβηθεί μήπως κατηγορηθεί από τους “κάφρους” οπαδούς του Ολυμπιακού ότι δείλιασε, ή να θελήσει να κάνει τον “καμπόσο” και να προκαλέσει επεισόδιο, με απώτερο σκοπό την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ίσως προτιμήσει να παραστήσει το καλό παιδί και να μπορεί να λέει “δεν πήγα για να μη δυναμιτίσω την ατμόσφαιρα”.

Προβλέπω, προσωπικά, ότι θα το αποφύγει, αλλά, αν τελικά “σκάσει μύτη” πρέπει να έχουν γνώση οι φύλακες. Φίλαθλοι δεν πρόκειται να έρθουν σε επαφή μαζί του, διότι θα συνοδεύεται από έναν στρατό αστυνομικών και μπράβων. Οι άνθρωποι, όμως, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην πέσουν σε καμία παγίδα και οι “σεκιουριτάδες” επίσης, για να μην επιτρέψουν να συμβεί το παραμικρό εις βάρος του, ακόμη και στο ενδεχόμενο της πιο ακραίας πρόκλησης. Μιλάμε για ένα πρόσωπο που κάθε άλλο παρά συμπαθούν εκατομμύρια άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα και όχι φυσικά μόνο φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καμία επίθεση εναντίον του, ούτε καν λεκτική. Οι μηχανισμοί που ελέγχει καραδοκούν για να λειτουργήσουν υπέρ μιας τιμωρίας του ΠΑΟΚ κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς αύριο στην Τούμπα.

Γενικά, το γήπεδο πρέπει να “φλέγεται”, με την έννοια της ένθερμης συμπαράστασης προς τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν επιτρέπεται και δεν συγχωρείται καμία ακρότητα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται το αυτονόητο και θα συμπεριφερθεί ανάλογα. Οφείλουν, όμως, να αντιληφθούν το αυτονόητο και κάποιοι ελάχιστοι, που, δυστυχώς, αρκετές φορές στο παρελθόν, προκάλεσαν, με την απερισκεψία τους, τιμωρίες του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, με τους Γερμανούς διαιτητές στο χόρτο και στο VAR, o ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Αρκεί οι παίκτες του να σταθούν στο ύψος τους και να παίξουν σαν νταμπλούχοι. Κακά τα ψέματα, σε αγώνες σαν αυτόν, ισχύει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό η φράση-κλισέ που λέει ότι “τη νίκη την πήρε αυτός που την ήθελε περισσότερο”.

Ποιος δεν θέλει τη νίκη; Ποιος παίζει για να χάσει; Κανείς. Ολοι για τη νίκη πασχίζουν, αλλά την παίρνουν εκείνοι που αποδεικνύουν, με την αγωνιστική διάθεσή τους, ότι ζούσαν μόνο γι’ αυτήν. Πάθος, ενέργεια, ένταση και μεγάλη προσοχή. Αυτά είναι ικανά να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ σε έναν ακόμη μεγάλο θρίαμβο επί του Ολυμπιακού.

ΥΓ. Ηρθε η στιγμή να μάθουν και οι Φερέιρα, Αουγκούστο, Εσίτι, Σοάρες και Ζίβκοβιτς, τι εστί, στ’ αλήθεια, Τούμπα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.