Προσγειωμένος και με καθαρό μυαλό στη δεύτερη σημαντική αποστολή του

Δημήτρης Μπούζας24 Οκτωβρίου 2021

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του μετά την μεγάλη ευρωπαϊκή τους νίκη, απόλυτα συνειδητοποιημένοι για το δεύτερο και εντός επικράτειας «χρέος» τους, είναι αποφασισμένοι να διαχειριστούν ψύχραιμα, έξυπνα και ψυχωμένα τη σημερινή «πρόκληση».

Είναι αλήθεια πως δεν είχαν το χρόνο και την ευκαιρία να χαρούν όπως και όσο έπρεπε την σπουδαία ευρωπαϊκή τους νίκη οι ΠΑΟΚτσήδες.

Κι αυτό, γιατί οι εντός ελληνικής επικράτειας υποχρεώσεις τους... δεν μπορούσαν να περιμένουν, από τη στιγμή που σχεδόν άμεσα το πρόγραμμα του εθνικού τους πρωταθλήματος, τους καλούσε να αντιμετωπίσουν τον πρώτο στη βαθμολογία αντίπαλο τους.

Σήμερα λοιπόν στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, θα βρεθούν απέναντι στον Ολυμπιακό (σ.σ την ομάδα του δημοσίου και της εύνοιας όπως έχει πλέον καθιερωθεί να λέγεται), σε ένα παιχνίδι του οποίου το αποτέλεσμα προφανώς θα δώσει και το δικαίωμα αποστολής μηνυμάτων.

Οι θριαμβευτές της Δανίας με ότι σημαντικό – σε όλα τα επίπεδα – εισέπραξαν από την μεγάλη εκτός συνόρων νίκη τους, κατεβαίνουν στον Πειραιά για να διεκδικήσουν αυτό που θα τους επιτρέψει να κοιτάζουν επί μονίμου βάσεως πολύ «ψηλά» και... «διεκδικητικά».

Στόχος τους επίσης είναι να ντουμπλάρουν την ευρωπαϊκή τους επιτυχία με μια αντίστοιχη εθνική και μάλιστα επί ενός αντιπάλου που ποτέ δεν έκρυψε την συμπλεγματική εχθροπάθεια του απέναντι τους.

Το «κεκλεισμένων των θυρών» σημερινό ντέρμπι βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο αλλά και στο θυμικό του Λουτσέσκου, όπως άλλωστε και ο ίδιος το δήλωσε μετά τον αγώνα, αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους ότι από το δεύτερο κομμάτι της επανάληψης, είχε ήδη αρχίσει να τον απασχολεί η σημερινή αναμέτρηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.