Προς τη σωστή κατεύθυνση με «στοίχημα» τον Μαρτίνς

Δημήτρης Μπούζας08 Ιουνίου 2022

Μέχρι στιγμής ο Μπότο αποδεικνύει ότι έχει πυξίδα και πορεύεται με εξαιρετική συνέπεια. Εικάζεται πως θα συνεχίσει με αποτελεσματικότητα την όλη προσπάθεια της ποιοτικής ενίσχυσης του κακοποιημένου και αβαθέστατου ρόστερ.

Οι κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ όπως και τα λόγια του, σε συνδυασμό με τις συμφωνίες που πέτυχε, δείχνουν μία αξιοσημείωτη σοβαρότητα και μια αντίστοιχη υπολογίσιμη αξιοπιστία. 

Γεγονός που ενθαρρύνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος αρχίζει έστω και κάπως επιφυλακτικά να πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Ιβάν είχε μια πολύ καλή επιλογή σε αυτό το τόσο σημαντικό και καθοριστικό πόστο της ομάδας. Είναι αλήθεια ότι οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν καεί από τους ολετήρες που πέρασαν το κατώφλι της Τούμπας, ρημάζοντας στην κυριολεξία και κακοποιώντας το ρόστερ, τα οικονομικά, αλλά και τις προοπτικές που υπήρχαν, ώστε ο ΠΑΟΚ του Ιβάν με τη δυναμική που είχε, να μείνει επί μονίμου βάσεως στην κορυφή.

 Νταραβερτζήδες, ανίκανοι και δημοσιοσχετίστες της κακιάς ώρας, εξασφάλιζαν την ανοχή, την συγκάλυψη αλλά και την υστεροφημία τους με εξευτελιστικούς τρόπους, όπου επικρατούσε το «σου δίνω», «μου δίνεις». Οι δύο τελευταίοι ιδιαίτερα, με μακράν τον πλέον αυτοκτονικό τον Γερμανό Ρέμπε, διέγραψαν όλες τις ελπίδες που υπήρχαν για μια στοιχειώδη ανάκαμψη. 

Είναι λογικό ως εκ τούτου η μέχρι στιγμής διαδρομή του Πορτογάλου να θεωρείται μακράν η καλύτερη όλων των προκατόχων του, που μερικοί των οποίων βαρύνονται με ποδοσφαιρικά κακουργήματα (όπως η προσπάθεια ενός εξ αυτών που κάποιοι τον θεωρούν και πετυχημένο, ο οποίος αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια να μην γίνει η μεταγραφή και η επιστροφή του Βιεϊρίνια από την Βόλφσμπουργκ στον ΠΑΟΚ).

Πάμε όμως στα τωρινά. Ο Μπότο αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να φέρει δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, ενδεκαδάτους (Ράφα Σοάρες και Κουαλιάτα) και είναι σε διαρκή επικοινωνία με όσους έχει στόχους ο σύλλογος, σε συμφωνία πάντοτε με τον κόουτς και τον μεγαλομέτοχο (με τον Γερμανό στόπερ Ρέντε και τον Πορτογάλο εξτρέμ Μαρτίνς). 

Όπως ταχυτατα αποκρύνθηκε από δύο περιπτώσεις που φαίνεται ότι χάλασαν λόγω ασυνέπειας όχι σαφέστατα των όσων υποσχέθηκε ο ΠΑΟΚ. Με επιφύλαξη σε ότι έχει σχέση με την περίπτωση του Πασχαλάκη για την οποία υπάρχει βέβαια ένα μεγάλο ερωτηματικό, οι υπόλοιπες ανοιχτές υποθέσεις ανανεώσεων ξεκαθάρισαν γρήγορα και χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις (εκκρεμεί μόνο η υπόθεση του Μπίσεσβαρ). 

Ολα αυτά δείχνουν πως ο Πορτογάλος κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς ώστε να καταφέρει να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει τα όσα δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη, με την οποία υποσχόταν πως ο κόουτς θα έχει στη διάθεση του όλες τις νέες προσθήκες στην πρώτη μέρα της προετοιμασίας. 

Δεν ξέρουμε αν τελικά το καταφέρει. Γνωρίζουμε όμως και το βλέπουμε ότι το προσπαθεί και μέχρις ενός σημείου επιβεβαιώνεται. Πέραν ολών αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από τη δραστηριότητα του Πορτογάλου, προβάλει η πρόθεση για κάτι το σπουδαίο. Για μια «κίνηση» πολύ εντυπωσιακή. Κι αυτό, αφορά τον Φάμπιο Μαρτίνς, παίκτη μεγάλης κλάσης, στην απόκτηση του οποίου φαίνεται ότι προσανατολίζεται, με τις όποιες ελπίδες υπάρχουν και με την άδεια βέβαια του Ιβάν. Το «στοίχημα» με τον Μαρτίνς αν τελικά κερδηθεί, θα αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη των προθέσεων του ηγέτη του ΠΑΟΚ.

ΥΓ1: Συγκλονιστικές στιγμές στην εκδίκαση της υπόθεσης του δολοφονημένου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου. Όταν δόθηκε νέα αναβολή, ο πατέρας του αδικοχαμένου παλικαριού απευθυνόμενος στην έδρα των δικαστών, οργισμένος τους ρώτησε: 

«Γιατί οι δολοφόνοι του Άλκη είναι μέσα στη φυλακή κι αυτοί έξω»; Κατά την έξοδο από τη δικαστική αίθουσα η μαυροντυμένη μητέρα του Νάσου, πλησίασε τον κατηγορούμενο που ήταν παρών και τον ρώτησε μεγαλόφωνα: «Πες μου τι σας έκανε ο γιος μου και τον σκοτώσατε»;. Περιοριζόμαστε σε αυτά τα ελάχιστα και θα επανέλθουμε. Ο Νάσος ήταν το πρώτο τραγικό θύμα οπαδικής βίας, του οποίου η δολοφονία ενταφιάστηκε από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ. Ο λόγος; Δεν προσφερόταν για εργαλειοποίηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.