Προπονητής Αλ.Νικολαΐδη: «Τα μετάλλια να επιστραφούν στα παιδιά του»

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Τζιδημόπουλος, προπονητής του τεράστιου αθλητή Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μιλώντας με βαθιά συγκίνηση για την απώλεια του «παιδιού» του. Με τρεμάμενη φωνή, ο προπονητής του δις Ολυμπιονίκη που ήταν στο πλευρό του και στις 4 Ολυμπιάδες στις οποίες συμμετείχε, μίλησε για την τεράστια απώλεια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Δεν μπορεί να ξεπεραστεί ο χαμός του. Για εμάς δεν ήταν ένας απλός αθλητής, ήταν οικογένεια. Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Το μόνο που εύχομαι είναι να αγαλλιάσει η ψυχούλα του «παιδιού« μου. Δεν έχω λόγια...»

Παράλληλα, στάθηκε και στους στενούς δεσμούς που ο ίδιος είχε με τον αθλητή: «Ο Αλέξανδρος πάλευε και προσπαθούσε να μην στεναχωρήσει τους δικούς του. Αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχής του. Και τα παιδία μου είναι αδέρφια με τον Αλέξανδρο, γνωρίζονται από τότε που άρχισαν να περπατάνε». Για την συγκλονιστική ανάρτηση είπε : «Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να περάσει στην ιστορία. Κανείς δεν το ήξερε ότι είχε κάτσει και τα είχε γράψει. Πριν από 15 ημέρες που μιλήσαμε για τελευταία φορά μου είπε μην στενοχωριέσαι, να είσαι καλά και να προσέχεις. Όμως, δεν είχα ιδέα για το κείμενο της ανάρτησης. Ελπίζω να πιάσει τόπο και να μην μπει στο χρονοντούλαπο. Να σωθεί έστω και ένα παιδί».

Μεταξύ άλλων, επισήμανε την πνευματική διαύγεια που είχε μέχρι την τελευταία στιγμή: «Ο Αλέξανδρος ήταν ένας αγαθός γίγαντας, λάτρευε τους πάντες, τα μικρά παιδιά. Από 15 ετών μας συμβούλευε, ήταν πολύ ψηλά. Ήταν τόσο ολοκληρωμένο άτομο, με τόσες σωστές ιδέες. Μέχρι και την τελευταία στιγμή το μυαλό του ήταν ξυράφι». Βαθιά συγκινημένος, εξέφρασε και μια επιθυμία του σχετικά με την δημοπρασία των μεταλλίων του Ολυμπιονίκη: «Αχ να είχα χρήματα, να τα έπαιρνα εγώ τα μετάλλια και να τα επιστρέψω στα «ανίψια» μου. Το είπε και η Κλέλια στον λόγο της αυτό, να επιστραφούν δηλαδή με κάποιον τρόπο στα παιδιά του. Ελπίζω η κόρη του να τον θυμάται, γιατί ο μικρός δεν θα τον θυμάται. Αν και η Δώρα είναι πολύ δυνατό άτομο, φοβάμαι ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες για όλους μας. Όλοι τον λατρεύαμε. Να της δίνει ο θεός κουράγιο να συνεχίζουν».

Τέλος, για την απουσία των πολιτικών προσώπων από την κηδεία είπε: «Είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί σπρώχνονται να βγούνε φωτογραφίες με τα μετάλλια και μετά από λίγες μέρες ξεχνιούνται όλα. Ελπίζω να μην ξεχαστεί σε λίγες μέρες η ανάρτηση που έκανε γιατί ήταν μια αληθινή κατάθεση ψυχής»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.