Προπονητής Ιωνικού Διαβατών: «Θέλουμε να περάσουμε έστω μια ακόμα φάση στο Κύπελλο»

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2022

Ο προπονητής του Ιωνικού Διαβατών, Εμιλιάνο Χαλιλάι, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς προκρίθηκε στην 5η φάση της διοργάνωσης. Ο Ιωνικός αντιπροσωπεύει την ΕΠΣ Μακεδονίας στο Κύπελλο Ελλάδας, ως κυπελλούχος της ΕΠΣΜ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά είπε: «Δύο προκρίσεις έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής στο Κύπελλο Ελλάδας. Στην πρώτη φάση κερδίσαμε 0-4 και προκριθήκαμε, στη δεύτερη φάση αποσύρθηκε ο Αστέρας Τριποτάμου και προκριθήκαμε άνευ αγώνα, την Κυριακή που μας πέρασε, νικήσαμε τον Διαγόρα Βραχναίικων με 1-0. Είμαστε από τις 8 τυχερές ομάδες που περάσαμε στην 5η φάση απευθείας και αναμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας. Πηγαίνουμε ουσιαστικά στη φάση των 32. 

Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για μια ομάδα όπως εμείς, πρώτη φορά στην ιστορία μας πήραμε το Κύπελλο της Ένωσης, νομίζω αντιπροσωπεύουμε επάξια την Ένωσή μας. Εύχομαι να συνεχιστεί το όνειρό μας και να περάσουμε έστω μια ακόμα φάση στο θεσμό.

Από ότι διάβασα αυτό που έχουμε πετύχει είναι ανάλογο όπως αυτό που κατάφερε ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, η ΑΕ Αμπελοκήπων πολύ πιο παλιά, αλλά ποτέ κάποια ομάδα από το τοπικό, όλες ήταν Γ Εθνική ή Β Εθνική. 

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τον κορωνοϊό και όλα τα μέτρα, είχε περίπου 500-600 άτομα στο γήπεδο, έχει συσπειρωθεί ο κόσμος από πέρυσι που κατακτήσαμε το Κύπελλο, μας βοηθάει ο κόσμος. Έχει οριστεί πριμ από τον πρόεδρο της ομάδας μας».

Στο ερώτημα αν υπάρχουν παιδιά που μπορούν αν αγωνιστούν σε επαγγελματική κατηγορία, απάντησε: «Υπάρχουν δύο παιδιά, χωρίς να απαξιώ τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι από την ακαδημία του Ιωνικού, είναι η ηλικία τους τέτοια που τους επιτρέπει να κάνουν μια μεταγραφή για να βελτιώσουν τις ατομικές ικανότητες. Ο Κολέτσι είναι 18 χρονών, οποίος αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στην ανδρική ομάδα, πέρυσι ήταν πρώτο σκόρερ με 12 γκολ στην Α1, θεωρώ ότι μπορεί να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε πολλές ομάδες. Και ο άλλος είναι Ενοχίδης, ο οποίος είναι 16 χρονών και έκανε πέρυσι 12 συμμετοχές με την ομάδα μας, έχει προσόντα και με δουλειά και χαμηλά το κεφάλι μπορεί να καταφέρει πολλά.

Υπάρχει ταλέντο και στις δικές μας ομάδες, αλλά παιδιά που ανήκουν σε ΠΑΕ δεν παίζουν στις πρώτες ομάδες, είναι δύσκολο ας πούμε ο Κολέτσης να πάρει μεταγραφή σε μια ΠΑΕ και να αγωνιστεί. Παιδιά που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ δεν πήραν τις ευκαιρίες που τους αναλογούσαν κατά την προσωπική μου άποψη. Έχω περάσει και εγώ από τον ΠΑΟΚ, σε κρίσιμη ηλικία πριν την ανδρική ομάδα. Τυχαίο παράδειγμα αν ο Ντάντας και ο Κουαλιάτα ήταν Έλληνες θα ακούγαμε για τη σωματοδομή τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.